nieuws

Dure lawaaimetingen niet nodig

Veilig werken

Bijna iedereen in de metaal komt in aanraking met schadelijk geluid. Lawaaidoofheid – beroepsziekte nummer drie –  is onomkeerbaar. Reden voor 5xbeter om in actie te komen.
Dure lawaaimetingen niet nodig

5xbeter is het samenwerkingsverband van de Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie voor veilig en gezond werken in de metaalbewerking en metalektro. Om gehoorschade door lawaai terug te dringen, lanceert 5xbeter de vernieuwde Verbetercheck Schadelijk geluid.

 

Arbocatalogus

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om te controleren of de hoeveelheid geluid op de werkvloer kan leiden tot gehoorbeschadiging. De Verbetercheck Schadelijk geluid is gebaseerd op een grote hoeveelheid metingen die zijn uitgevoerd in de metaal, waardoor kostbare metingen niet meer nodig zijn. De Verbetercheck Schadelijk geluid is de vertaling van de door sociale partners overeengekomen Arbocatalogus, die is goedgekeurd door de Inspectie SZW.

 

Informatie

Bedrijven en werknemers in de metaalbewerking en metalektro kunnen kosteloos gebruik maken van de Verbetercheck Schadelijk geluid en bijbehorende hulpmiddelen op 5xbeter.nl, direct een informatiepakket bestellen of een afspraak maken met een Verbetercoach via de gratis Verbeterlijn (0800 555 50 05).

Reageer op dit artikel