nieuws

Vóór 112 is er de BHV

Veilig werken

De BHV is als eerste ter plaatse als zich iets ernstigs of levensbedreigends voordoet. De BHV’er beoordeelt en gaat direct over tot handelen.

Vóór 112 is er de BHV

Daarmee heeft de BHV’er een voorpostfunctie voor de professionele hulpverlener. En rust er een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders.

Thema Dag van de BHV 2016: Vóór 112 is er de BHV

De landelijke Dag van de BHV vindt dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats. Dit jaar op maandag 7 november. Op deze dag wordt er landelijk voor de vijfde keer aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Binnen organisaties zal er die dag extra aandacht zijn voor hun BHV-organisatie. Want het gaat ons allemaal aan. Ieder jaar wordt er een thema aan de dag verbonden. Dat thema luidt voor 2016: Vóór 112 is er de BHV.

Veiligheid is van ons allemaal

DvdBHV 1aBHV gaat over veiligheid en gezondheid op het werk. En die veiligheid is van ons allemaal. De Dag van de BHV is er dan ook in de eerste plaats voor de niet-BHV’ers. En natuurlijk ook om de mensen in het zonnetje te zetten die vaak als eersten hulp verlenen , voordat de professionele hulpverleners ter plaatse zijn. Sleutelwoorden voor de Dag van de BHV zijn besef, waardering en support. Waardering en support voor de BHV’er die zich niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander: ‘Ik doe het ook voor jou!’

 

 

> TIP: Met de Gids Bedrijfshulpverlening legt u een stevig fundament onder uw BHV-organisatie.

Reageer op dit artikel