nieuws

Dag van de BHV 2017

Veilig werken

Het is weer zover: maandag 6 november 2017 is het landelijke Dag van de BHV. Om 12:00 uur klinken de sirenes voor het testen van het landelijk luchtalarm, zoals op elke eerste maandag van de maand. Dat geluid heeft op deze dag een bijzondere, positieve bijklank.

Dag van de BHV 2017

Want het alarm vraagt meteen ook aandacht voor de Dag van de BHV. Voor de zesde keer alweer. Op de Dag van de BHV gaat extra aandacht uit naar de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is.

Veiligheid en gezondheid, een zaak van ons allemaal

Organisaties besteden op de Dag van de BHV extra aandacht aan – hoe kan het ook anders – hun BHV-organisatie. Want de bedrijfshulpverlening is iets wat ons allemaal aangaat. BHV gaat immers over veiligheid en gezondheid op het werk. En veiligheid, dat is een zaak van ons allemaal.

Dag van de BHV in de eerste plaats voor niet-BHV’ers

Daarom is de Dag van de BHV er in de eerste plaats juist voor de niet-BHV’ers. Sleutelwoorden daarbij zijn: besef, waardering en support. Waardering en support voor de BHV’er die zich niet inzet voor zichzelf, maar juist voor de ander. Onder het motto: ‘Ik doe het ook voor jou!’ Daarnaast is de dag natuurlijk bedoeld om alle BHV’ers (extra) in het zonnetje te zetten.

Wat vindt Nederland eigenlijk van BHV? Bekijk de video.

‘24/7 x 52 = 365 Er zijn altijd en overal BHV’ers om je heen!’

De Dag van de BHV kent ieder jaar een thema. Dit jaar is dat ‘24/7 x 52 = 365. Er zijn altijd en overal BHV’ers om je heen!’ Het thema vormt de rode draad voor het programma op landelijk niveau. Met als belangrijk programmapunt om 10:00 uur de bekendmaking van de kersverse BHV’er van het Jaar. Daarnaast besteden kleine en grote organisaties en multinationals aandacht aan de Dag van de BHV met eigen initiatieven. Denk aan feestelijke ontbijten, bloemen en cadeautjes, informatiestands, BHV-demonstraties en nog veel meer.

> TIP: Met de Gids Bedrijfshulpverlening legt u een stevig fundament onder uw BHV-organisatie.

Reageer op dit artikel