nieuws

Vakblad Arbo 6 is uit!

Veilig werken

Vakblad Arbo 6-2018 is uit! Dit nummer is een themanummer over werken op hoogte, maar het bevat ook veel interessants over andere onderwerpen.

Vakblad Arbo 6 is uit!

Werken op hoogte staat op nummer 1 van de lijst van meest voorkomende arbeidsongevallen. Het blijft dus een zeer relevant thema als het gaat om veilig werken. Vier mooie artikelen in Vakblad Arbo 6 rondom dit thema. Met veel over steigers, van de Richtlijn Steigers tot praktijkervaringen van een opdrachtgever en een steigerbouwer. En over valbeveiliging, onlosmakelijk verbonden aan werken op hoogte.

En heel veel andere onderwerpen

Heeft u niks met werken op hoogte? Dan vindt u nog heel veel interessante artikelen in Vakblad Arbo 6 over andere onderwerpen. Over werken in ploegendienst met nachtwerk en de consequenties hiervan op het sociale leven van medewerkers, bijvoorbeeld. En over de laatste stand van zaken op het gebied van roken in de pauze. Moet een werkgever rokende medewerkers (extra) rookpauzes toestaan? Zeker in dit jaargetijde relevant: een artikel over nut en noodzaak van periodieke medische onderzoeken bij groenmedewerkers op besmetting met de ziekte van Lyme. Wegen de kosten daarvan op tegen de baten? Verder: hoe komt het dat veel organisaties nog altijd geen beleid ongewenste omgangsvormen hebben en evenmin een vertrouwenspersoon? Ondanks het tumult rond de #MeToo-discussie?

> U leest dit alles en nog veel meer in Vakblad Arbo 6-2018.

Reageer op dit artikel