nieuws

Werkt u in het Veiligste Magazijn van Nederland?

Veilig werken

De veertiende verkiezing op rij van het Veiligste Magazijn van Nederland gaat weer van start. Vindt u dat uw magazijn een goede én veilige werkplek is? Meld u dan aan voor de Prijs voor het Veiligste Magazijn!

Werkt u in het Veiligste Magazijn van Nederland?

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Door het op peil houden van vaardigheden, bewaking van werkprocessen en periodiek onderhoud en keuring van machines werken heftruckchauffeurs, orderpickers en logistiek managers aan het veiligste magazijn. En precies daarmee begint en eindigt veilige logistiek.

De Prijs voor het Veiligste Magazijn … doe mee!

Door mee te dingen naar de Prijs voor het Veiligste Magazijn zetten ondernemingen extra stappen voor meer veiligheid op de logistieke werkvloer. Dus … doe vooral mee! De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2019.

> Meer informatie? Inschrijven? Het kan allemaal HIER.

In 2018 ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Bausch Health. Jumbo Supermarkten en Vistaprint kregen zilver. Pon Logistics won brons.

Veilige en efficiënte logistiek begint in het magazijn

Zoals gezegd begint en eindigt veilige en efficiënte logistiek in het magazijn. Met dat doel hebben BMWT, evofenedex, Logistiek.nl en Tempo-Team destijds het initiatief genomen tot de Prijs voor het Veiligste Magazijn. De prijs wordt daarom toegekend aan bedrijven die serieus werk maken van veiligheid in het magazijn.

> LEES OOK: Zo werkt u veilig met heftrucks

De jury ziet er bij de toekenning van de prijs op toe dat de drie pijlers mens, proces en techniek met elkaar in evenwicht zijn bij de realisatie van een veilige werkomgeving. De prijs is de bevestiging dat mensen met vertrouwen aan het werk kunnen in het magazijn.

Veiligheid is een arbeidsvoorwaarde geworden

De logistiek krijgt gelukkig steeds meer aandacht voor veiligheid. En steeds meer werkgevers zijn zich ervan bewust dat veilig en gezond werken leidt tot tevreden werknemers, meer efficiency en hogere productiviteit. Daarmee kosten investeringen in veiligheid geen geld. Nee, ze leveren juist geld op.

Daarnaast kampen steeds meer magazijnen met een tekort aan goede, geschoolde en gemotiveerde medewerkers. Dat maakt een veilige, gezonde en prettige werkomgeving meteen ook tot een ‘must’ om medewerkers te binden en te behouden. Met andere woorden: veiligheid is een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden.

> LEES OOK: Het wat & hoe van veilig en gezond werken

Jurywaardering op basis van score op negen criteria

Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren of gouden waardering krijgen. De jury bepaalt deze waardering op basis van de score op negen criteria, waaronder wettelijke verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat.

> BEKIJK de wedstrijdprocedure voor de Prijs van het Veiligste Magazijn

Zoals gebruikelijk zijn er twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 of minder magazijnmedewerkers. Juryvoorzitter is professor René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Dag van het Magazijn 2019.

Werkt u in het Veiligste Magazijn van Nederland?

Reageer op dit artikel