nieuws

Leer kritisch denken en word beter in uw werk

Veilig werken

Arboprofessionals moeten beschikken over een rijk palet aan communicatieve vaardigheden. Want alleen met goede ideeën komt u er niet in deze snelle wereld. Goed adviseren begint met helder en kritisch denken. Daar worden u en anderen beter van.

Leer kritisch denken en word beter in uw werk

Kritisch denken heeft u nodig om helder te rapporteren, effectief te interviewen en overtuigend te adviseren over verbetermaatregelen. Waarom dat van u een effectievere arboprofessional maakt? Over twee weken hoort u er alles over … op het Landelijk Arbocongres.

Want weet u, de wereld om ons heen verandert in rap tempo en ons werk verandert mee. En daarmee veranderen de eisen die het werk aan ons stelt. Ondertussen moeten we met zijn allen langer blijven doorwerken. Dan moet het wel een beetje leuk blijven, dat werken. Maar hoe houden we het leuk, voor onszelf en voor anderen? Door met een slimme aanpak duurzaam vitaal en veilig te blijven (samen)werken.

De slimme aanpak: zorg dat iedereen meedoet

Dat klinkt mooi en dat is het ook. Maar u kunt daar vast wat hulp bij gebruiken. Want voor een optimaal effect moeten we er met zijn allen tegenaan. Moet iedereen in de organisatie snappen waar het om gaat en wat de belangen zijn. Kijk, en daarom moet u nu naar het Landelijk Arbocongres. Want tijdens de alweer 16e editie van dit congres laten we u kennismaken met verrassende en effectieve manieren en methoden om mensen in beweging krijgen. Blijvend in beweging.

Waarom worden we beter van kritisch denken?

Neem nu dat kritisch denken. Om helder te rapporteren, effectief te interviewen, te adviseren met overtuiging. Dat is natuurlijk allemaal te leren. Velen van u kunnen het al. Maar er zijn ook valkuilen. De grootste valkuil voor arboprofessionals is vooringenomenheid. U weet toch wel waar het naartoe gaat, dus zoekt u – onbewust – naar de informatie die netjes in uw straatje past. Er is een probleem en dat gaan we fiksen. En we weten ook al hoe. Stop!

Want u loopt het gevaar dat u op die manier het proces van kritisch denken overslaat. Dat u data verzamelt die alleen maar bevestigen wat u denkt al te weten, die niet relevant zijn of die een oplossing bieden waarmee u de echte vragen niet beantwoordt. Hoe kunnen arboprofessionals hun kritische denkvaardigheden trainen? Ingeborg van der Geest gaat in op veel voorkomende denkfouten en biedt praktische technieken om die te voorkomen.

> LEES OOK: De winst van kritisch nadenken voor veilig werk

Leer om niet gelijk in oplossingen te schieten en aan het adviseren te slaan. Doe eerst vooronderzoek. Spreek met sleutelfiguren. Is dit verhoogde cijfer een trend of een uitzondering? Is het wel een probleem of vallen de cijfers in vergelijkbare sectoren zelfs nog hoger uit? Allemaal vragen die u moet beantwoorden voordat u gaat adviseren.

> TIP: Echt kritisch leren denken? Leer het van Ingeborg van der Geest op het Landelijk Arbocongres.

Vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis

Natuurlijk komen er ook nog heel veel andere thema’s aan bod. Hoe dan ook, u gaat na afloop vol nieuwe inspiratie, inzichten en ideeën naar huis. Dat beloven we. Meer weten? Bekijk het programma.

Leer kritisch denken en word beter in uw werk

Reageer op dit artikel