opleiding

Veilig werken

Nieuwe perspectieven op veiligheid (Nyenrode)

Thema: Veiligheid, veiligheidscultuur

Soort opleiding: Opleidingen

Prijs: €2195

De veranderende wereld vraagt om nieuwe, realistische en werkbare perspectieven op veiligheid, binnen én buiten organisaties. Uit onderzoek blijkt dat bevlogen medewerkers tot 60% minder ongelukken maken. En dus veiliger werken. Hoe houdt u uw medewerkers betrokken? Tijdens deze reeks gaat u in op hoe u dit aanpakt.

Nieuwe perspectieven op veiligheid (Nyenrode)

Veiligheidsprofessionals zijn medeverantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van (on)veilige situaties binnen de organisatie. In de snel veranderende wereld waarin we leven ligt veiligheidsmanagement echter onder vuur. Hoe gaat u hiermee om? En hoe zorgt u dat veiligheid binnen uw organisatie gewaarborgd blijft?

Ook buiten de organisatie valt veel te leren van incidenten en ongevallen om zo de veiligheid te vergroten. Een nuchtere omgang met risico’s is daarbij van belang. Of moet u als veiligheidsprofessional aan elk risico dat u tegenkomt iets doen?

Pasklare antwoorden zijn er niet. Want geen organisatie is hetzelfde. En de praktijk is voor iedere professional anders. Daarom gaan we tijdens deze zesdaagse middag/avond collegereeks diepgaand op verkenning. Op verkenning naar concrete aanpakken die u kunt vertalen naar uw eigen praktijksituatie.

  • College 1 – Veilig Leiderschap: voor iedereen in de organisatie (Dr. ir. Martin van Staveren MBA – kerndocent aan de Executive Masteropleidingen Risicomanagement en Public management, Universiteit Twente)
  • College 2: Meten is weten? (Carsten Busch – Senior adviseur arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet)
  • College 3 – Het leren van incidenten en ongevallen (Erwin Medendorp – onderzoeksmanager van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV))
  • College 4: Bevlogenheid en veiligheid (Prof. Dr. Willem van Rhenen – hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode Business Universiteit)
  • College 5: Just Culture (Prof. dr. Jop Groeneweg – cognitief psycholoog)
  • College 6: Een nuchtere omgang met risico’s (Prof. Dr. Ira Helsloot: hoogleraar Besturen van veiligheid, in het bijzonder crisisbeheersing en fysieke veiligheid Radboud universiteit)
➜ Arbeids- en Organisatiedeskundigen ontvangen 1,5 punt

➜ Arbeidshygiënisten en Veiligheidskundige ontvangen 3 punten

Ga voor uitgebreide informatie, programma, docenten en inschrijven naar: nieuweperspectieven.arbo-online.nl

 

 

Reageer op dit artikel