Praktijkopleiding vertrouwenspersonen | 11 november 2022

Bent u gevraagd of aangesteld als vertrouwenspersoon? Dan kan iedereen in vertrouwen met u praten. Het is een bijzonder boeiende, maar soms ook lastige functie. Leer tijdens deze praktijkopleiding alles wat een vertrouwenspersoon moet weten. Van de huidige wet- en regelgeving en de nieuwe verplichte Klokkenluidersregeling tot het trainen van uw gespreksvaardigheden. De belangrijkste documenten voor u als vertrouwenspersoon binnen uw organisatie worden doorgelicht.

Praktijkopleiding vertrouwenspersonen | 11 november 2022

Hoe moet je op een goede manier invulling geven aan de veelzijdige, soms belastende en emotionele rol als vertrouwenspersoon? Vertrouwenspersonen vangen collega’s op die knel zitten door agressie, geweld, discriminatie, persten of (seksuele) intimidatie. Ook adviseren zij over mogelijke oplossingen en zorgen zij voor nazorg en opvang.

Wat leer je?

  • Binnen welke kaders de vertrouwenspersoon zijn functie uitoefent;
  • De relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie;
  • Gesprekstechnieken in theorie en praktijk. Met een trainingsacteur oefen je uitleg van je rol, het vertrouwelijk gesprek en de advisering.

Met deze praktijkopleiding krijg je de juiste tools om in je organisatie aan de slag te gaan. Daarnaast ontvang je een certificaat van deelname.

Meer informatie