Doet u mee aan de top?

De ‘Healthy Workplaces Manage Stress'-conferentie van EU-OSHA vindt plaats op 3 en 4 november in het Spaanse Bilbao. Doet u via live web stream ook mee aan deze Europese top over werkstress? De top vormt de afsluiting van de 2014/2015-campagne met psychosociale arbeidsrisico's als centraal thema.

Tijdens de afsluitende conferentie over werkstress draait alles om de goede praktijken van de werkvloer, strategieën en programma’s en belangrijke politieke discussies over hoe om te gaan met werkgerelateerde psychosociale arbeidsrisico’s (PSA). Iedereen kan meedoen aan de top via live web stream (vanaf dinsdag 3 november, 14.00 uur).

Europese deskundigen

Voor de top komen meer dan 300 deelnemers uit heel Europa samen, die allen op hun eigen terrein hebben bijgedragen aan het succes van deze Healthy Workplaces-campagne. De Europese deskundigen en beleidsmakers bespreken met elkaar de resultaten van de tweejarige campagne. Gezamenlijk wisselen zij goede praktijken uit en verkennen manieren om werkstress en PSA in Europese ondernemingen in de nabije toekomst het hoofd te bieden.

Parallelsessies

Dit alles vindt plaats in de vorm van plenaire sessies, maar ook in kleinere parallelsessies en door debat. Tijdens de parallelsessies gaan deelnemers in op de goede praktijken die zijn ontstaan uit opgedane ervaring met de aanpak van stress op het werk en psychosociale arbeidsbelasting. Ook komen beleid voor en programma’s over dit onderwerp aan de orde, naast vernieuwende manieren van communiceren over werkgerelateerde veiligheid en gezondheid in het algemeen.

Tot slot is de top de gelegenheid bij uitstek om belangrijke Europese beleidsmaker (het Europese Parlement, de Europese Commissie) samen te brengen om hun kijk op de toekomst met elkaar te delen op het gebied van veilig en gezond werk in Europa.

>  Natuurlijk kunt u #EUOSHAsummit ook volgen op Twitter.