Checklist RI&E voor hybride werken 

Hybride werken brengt nieuwe risico´s met zich mee. De werkgever moet hier zicht op hebben. En dat betekent dat hij ook passende maatregelen moet nemen om de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers te kunnen waarborgen. Een RI&E voor hybride werken dus.

Checklist RI&E voor hybride werken 

Thuiswerken was lange tijd een tijdelijke oplossing om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Maar velen zijn de voordelen van thuiswerken gaan inzien. In veel organisaties zijn werknemers meer permanent aan het thuiswerken. Vaak is dat gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op de werklocatie. Dat levert kansen maar ook een aantal uitdagingen op voor het arbobeleid.

Risico's in de RI&E voor hybride werken

Welke risico's neem je mee in de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) om het hybride werken veilig en gezond te laten verlopen? In deze checklist vind je een aantal vragen die je helpen bij het maken van een RI&E voor hybride werken. Besteed in ieder geval aandacht aan: de werkplek, mentale factoren, werktijden en leefstijl.

Checklist RI&E voor hybride werken

Download
Onderdeel van de collectie

Hybride werken

Hybride werken is niet meer weg te denken. We werken steeds vaker deels op kantoor en deels op een andere locatie, zoals thuis. Hoe richt je hybride werken succesvol in? Waar moet je op letten bij thuiswerken? En wat zegt wet- en regelgeving hierover?

Jacqueline Joosten

Jacqueline Joosten

Hoofdredacteur

Jacqueline volgt sinds jaar en dag alles over veilig en gezond werken. Zij probeert altijd waarde toe te voegen aan berichten en de vertaalslag te maken naar de arboprofessional.