Met ‘snotneusprotocol’ de winter door

Uit cijfers blijkt dat het gemiddelde verzuimpercentage onder werknemers aan het stijgen is. Het gaat vooral om een toename van luchtwegklachten. Is een ‘snotneusprotocol’ een middel om verdere stijging te voorkomen?
Delen:

Moeten werknemers zich bij verkoudheidsklachten steeds ziekmelden en laten testen? Vóór corona zouden we er niet eens over nadenken, maar nu kijken we daar toch anders naar. Arbodienst ArboNed pleit voor een ‘snotneusprotocol’. Dus: beetje snotterig? Thuisblijven en testen!

Griepgolf door corona uitgebleven

Doorgaans is er elk jaar een griepgolf. Maar door alle coronamaatregelen zoals afstand houden en thuiswerken bleef die het afgelopen jaar uit. Op dit moment zitten we qua ziekteverzuim weer op het niveau van vóór de coronacrisis, blijkt uit cijfers van HumanCapitalCare, waar ongeveer een miljoen werkenden onder vallen. De verwachting is dat er nog een stevig griepseizoen aan zal komen. Moet er dan niet zoiets als een snotneusprotocol in het leven geroepen worden?

Snotneusprotocol geeft duidelijkheid

Met het oog op het komende griepseizoen en het stijgend aantal coronabesmettingen pleit de arbodienst voor meer aandacht voor het naleven van hygiënemaatregelen, het afstand houden en thuiswerken en testen bij klachten. “Een snotneusprotocol kan helpen een forse stijging van het verzuim te voorkomen”. Dat zegt directeur medische zaken van ArboNed, Truus van Amerongen. “Met zo’n snotneusprotocol maak je duidelijk wanneer je wel of niet naar het werk komt.”

Domino-effect voorkomen

Komen mensen met een snotneus naar het werk, zelfs na een negatieve test, dan steken collega’s elkaar aan en moet er getest worden. “Om dat domino-effect te voorkomen, moet je terug naar de basis: heb je klachten, dan blijf je thuis.” Als thuiswerken geen optie is, moet de werkgever de werknemer vrijstellen van werk.

Wat moet er in zo’n ‘snotneusprotocol’ staan?

Heb je klachten, dan kom je niet naar werk

In zo’n protocol kun je vastleggen voor jouw bedrijf wanneer mensen wel en niet mogen komen. En wat je verwacht van je werknemers. Je kan ook met elkaar nadenken over wat te doen bij snotneuzen. Maar de basis moet zijn: heb je klachten, dan kom je niet naar werk.

Meer werknemers met burn-out en psychische klachten

Hoewel er minder mensen ziek zijn, steeg het afgelopen jaar wel het percentage van mensen die langer dan zes weken ziek zijn, constateren ArboNed en zusterbedrijf HumanCapitalCare. Van elke 100 ziekmeldingen zitten er 15 personen langer dan zes weken thuis, tegen 10 een jaar geleden.

30 procent van het totale aantal verzuimdagen betreft psychische klachten. “Die werknemers ben je gemiddeld 237 dagen kwijt en met een burn-out zelfs 293 dagen. Dat hakt erin, zeker als je weet dat een dag verzuim gemiddeld 250 euro kost”, zegt Van Amerongen.