Met de Safety Deal naar veilig transport

Veilig transport, dat willen we toch allemaal? Zeker, maar het blijft vaak bij wensen. Des te mooier dat drie grote vervoerders en drogisterijketen Kruidvat een lijst met afspraken hebben ondertekend die echt moeten gaan bijdragen aan veilig transport. Met als uiteindelijk doel: nul verkeersdoden in het transport.

De ondertekening vond plaats bij de Dag van Veilig Transport in Nijkerk waar TVM verzekeringen enkele honderden beroepschauffeurs onderscheidde voor schadevrij gereden jaren.

Vertrouwen op veiligheid geen loze kreet

De Safety Deal ‘Vertrouwen op Veiligheid’ is volgens projectleider Marco Kranenbroek uniek in zijn soort. Want: voor het eerst zijn er op papier in de hele keten met alle betrokken partijen bindende afspraken gemaakt over gedragsverandering. Gedragsverandering die ervoor zorgt dat vertrouwen op veiligheid geen loze kreet blijft, maar echt invulling krijgt.

Waarover gaat de Safety Deal precies?

Waarover gaat de Safety Deal? Over strikte naleving van rij- en rusttijden en andere relevante wet en regelgeving. En over het creëren van een cultuur van vertrouwen waarin mensen elkaar kunnen aanspreken op gemaakte afspraken. Het uitgangspunt van de Safety Deal is dat de hele
keten verantwoordelijk is voor het verhogen van vertrouwen. Dat moet leiden tot verbetering van het proces en meer veiligheid in de keten. Het kan niet anders of dit zal een positief effect hebben op het ziekteverzuim en het imago van het beroep van  chauffeur. Niet onbelangrijk op een steeds krappere arbeidsmarkt …

> LEES OOK: Nieuwe basisinspectiemodule Arbeidstijdenwet

Genoeg gezegd. Bekijk het filmpje!

Bron: transportonline.nl

> TIP: Praktijkdag Grip op gedrag