artikel

BURN OUT

Geen categorie

Wie weet beter wat een burn-out is dan iemand die het aan den lijve heeft ondervonden? De auteur van deze site heeft tien jaar terug in de praktijk ervaren wat een burn-out voor effect op een mens heeft. Zijn ervaringen en de enorme hoeveelheid informatie die hij op deze site aanbiedt, zullen menigeen een steun in de rug geven. Op de site beschrijft hij hoe je een burn-out kan herkennen, gaat hij in op verwante ziektebeelden en neemt hij het herstelproces onder de loep. Vooral het deel over persoonlijke ervaringen, van zichzelf, maar ook van anderen, laat zien wat burn-out voor effect op een mens heeft. Er is een aparte rubriek met allerlei tests die een indicatie kunnen geven van het risico op burn-out. Preventie, behandeling en re-integratie komen op de site eveneens uitgebreid aan bod. Niet alleen de meest gebruikelijke wijzen van preventie en behandeling, maar ook de wat minder bekende benaderingen. Iedere maand is er op de site een bespreking van een relevant boek en een cd. Ook heel nuttig is de rubriek Lotgenotencontact, waar men over het onderwerp met elkaar kan chatten en discussieren. Deze site van een ervaringsdeskundige is een bezoek alleszins waard.

 

Waar

 

www.burnin.nl

 

Wie

 

Gert Otter

 

Waarover

 

burn-out

 

Waarom

 

persoonlijke ervaringen

 

 

Wat is burn-out precies? Waarin verschilt deze van een dipje of een depressie? En vooral: hoe kan iemand weer terugkomen in het arbeidsproces? Allemaal vragen die op deze site uitgebreid worden beantwoord. Helaas is er op deze site geen test om te bepalen of je last hebt van een burn-out. Daarvoor moet je contact zoeken met de stichting. Begrijpelijk, want het beoordelen van een testuitslag kun je beter aan deskundigen overlaten. Wel staat op de site hoe in twaalf sessies wordt gewerkt aan het herstel en wat er moet veranderen bij de persoon en in zijn of haar omgeving om herhaling te voorkomen. Er is ook een overzicht van verschillende soorten therapie. Verder is er een beschrijving te vinden van zes verschillende situaties die tot een burn-out kunnen leiden. Wie zich echt in het onderwerp wil verdiepen, kan een keuze maken uit een lijst met wetenschappelijke boeken, in het Engels uiteraard.

 

Waar

 

www.burnout.nl

 

Wie

 

Stichting met burn-outexperts

 

Waarover

 

burn-out

 

Waarom

 

basisinformatie

 

 

Meer weten? Zie Webgids Arbeidsomstandigheden (arbo.favos.nl)

 

 

 

Reageer op dit artikel