artikel

Innovatieve producten

Geen categorie

ETAP voorziet tientallen ziekenhuizen en rusthuizen van verlichting en noodverlichting. ze levert nu ook de bijbehorende elektrische aansluitingen.in ziekenhuizen is er op verzorgingskamers behoefte aan verschillende soorten verlichting: algemene, lees-, onderzoeks- en nachtverlichting. armaturen van medilux combineren deze voorzieningen met een directe en een indirecte verlichtingscomponent en een zwenkbaar gedeelte. medische gassen en elektrische voorzieningen kunnen compact worden gebundeld.

 

ETAP BV, Breda, www.etaplighting.com, info.nl@etaplighting.com

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals overall, helm, veiligheidsbril en schoenen, moeten voldoen aan de strenge veiligheidsnormen. Zo werkt de NAM alleen met veiligheidskleding die brandvertragend en antistatisch is. Bovendien moeten haar overalls oranje zijn, om goed op te vallen. Een nieuwe werkneemster van de NAM was te klein voor het bestaande tenue. Ook was de pasvorm van de overalls niet goed voor vrouwen. Daarom heeft de NAM een dameslijn toegevoegd aan het pakket van persoonlijke beschermingsmiddelen. Werknemers zijn verplicht deze te dragen op de verschillende operationele locaties. De nieuwe dameslijn heeft de nodige aanpassingen ondergaan, vergeleken bij de conventionele uniseks kleding. De overalls en blouses, gemaakt in verschillende vrouwenmaten, zijn bijvoorbeeld meer getailleerd en geplooid. Zo’n 150 vrouwen kunnen vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe NAM-veiligheidskleding.

 

www.nam.nl

 

‘Klopt het dat je bezwaar kunt maken tegen het werken op zondag en dat de werkgever daar rekening mee moet houden?’ of ‘Mag mijn werkgever mijn rooster zonder overleg veranderen?’ De nieuwe Arbeidstijdenwet die per 1 april 2007 is ingegaan, mag dan wel eenvoudiger zijn dan de oude, toch zijn er nog veel regels en bepalingen. Daarom heeft de WVM een handzame waaier ontwikkeld: de Arbeidstijdenwijzer.

 

Hierin zijn de belangrijkste onderdelen van de Arbeidstijdenwet op een rijtje gezet. Een OR-lid kan de waaier gebruiken als naslagwerk.

 

De waaier is te bestellen voor € 12,50 bij Werkplaats voor Medezeggenschap, via de website: www.wvm.info

 

Herkent u dat, rammelende pallettrucks en onnodig lawaai? Vooral mensen die dicht in de buurt wonen van bedrijven of winkelketens die in de avond bevoorraad worden, hebben hier last van. Yale claimt met geluidabsorberend materiaal en lawaaiabsorberende verf op het chassis het ongewenste geluid aanzienlijk terug te brengen. Een derde wiel dat parallel loopt met de tandemwielen in de vorken, zorgt voor de grootste vermindering. Met dit gepatenteerde ontwerp hebben wielen altijd vloercontact. Zo zouden onnodige trillingen door oneffenheden in de bestrating tot een minimum worden teruggebracht.

 

Wynmalen Materials Handling bv, Vlaardingen, www.wynmalen.nl, info@wynmalen.nl

 

Reageer op dit artikel