artikel

INTERNET: MAAK GEZONDE LUCHT

Geen categorie

In Preventie nr. 2 werd er in een artikel over groen op de werkplek verwezen naar een site over gezondheidsmanagement. Het beloofde 7-stappenplan was er echter niet te vinden. Het staat wel op deze site. In zeven stappen wordt de bezoeker duidelijk gemaakt hoe de werkplek groener en gezonder kan worden. Begin niet zomaar: bedenk eerst wat je wilt bereiken en creeer een draagvlak. lnventariseer dan de wensen van de medewerkers

 

en ontwikkel een uitvoeringsplan. Zijn de planten geplaatst? Evalueer dan het proces en pas het proces eventueel aan. En onderhoud het groen. Het voorlichtingsmateriaal, (folder, artikel personeelsblad en poster) is helaas

 

niet meer beschikbaar. Maar door de overige informatie is de site een bezoek waard. De site is ook nog in zeven andere talen beschikbaar.

 

Waar:

 

www.healthygreenatwork.org

 

Wie:

 

Waarover:

 

Groen op het werk

 

Waarom:

 

bevat een handreiking naar een groenere werkplek

 

 

Het Astma Fonds en het Nationaal instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) zijn in 2003 een meerjarenprogramma ‘Gezonde Lucht Werkt Beter!’ gestart dat nog tot 2009 doorloopt. Hun website ondersteunt dit programma. Er staat informatie over astma en andere chronische luchtwegaandoeningen, er wordt ingegaan op een gezonde leefstijl en de kwaliteit van de lucht op de werkplek. Omdat niet alle collega’s de problemen van mensen met luchtwegaandoeningen begrijpen, is er ook voor hen informatie beschikbaar. Ze leren zelfs hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan verbetering van de luchtkwaliteit. Dat is nog in hun eigen voordeel ook. Voor de werkgever is er een stappenplan te downloaden om een gezondere lucht op de werkplek te creeren. Een beknopte checklist kan worden gebruikt om de uitgangspunten voor dit beleid te bepalen.

 

Het is jammer dat niet alle links op de site goed werken. Informatie verschijnt op de verkeerde plek op het scherm of helemaal niet.

 

Waar

 

Www.gbw.nl/glwb

 

Wie

 

NIGZ en Astma Fonds

 

Waarover

 

Schone werkplek

 

Waarom

 

informatie voor en over mensen met luchtwegklachten, checklisten

 

 

Meer informatie?

 

Zie Webgids Arbeidsomstandigheden (arbo.favos.nl), rubriek Binnenklimaat.

 

Reageer op dit artikel