artikel

Nieuwe producten

Geen categorie

Erg zuur voor de werkgever die net een paar oranje veiligheidsvestjes heeft aangeschaft. Ze zijn duur, niet erg populair en… brengen de medewerkers in acuut gevaar. Want bij iedere beweging van de gebruiker wrijven ze tegen de kleding daaronder. Dat zorgt voor een elektrische oplading en uiteindelijk voor een ontlading: een vonk. Geen probleem als de man in kwestie met bakstenen sjouwt, maar wel als hij in een omgeving staat waar explosieve gassen of dampen rondzweven. De oplossing: antistatische kleding. Deze zorgt ervoor dat er geen elektrische oplading kan plaatsvinden. Belangrijk daarbij is dat de kleding het gehele lichaam omhult en dat alle niet-antistatische kleding is bedekt. In het geval er toch een oplading plaatsvindt, is het belangrijk dat deze elektrische lading zo snel mogelijk uit de kleding verdwijnt. Ha Vep heeft daarom twee ontladingsmethoden ontwikkeld die onverwachte explosies moeten voorkomen. De ene gaat via geleiding. Kenners zullen dan onmiddellijk aan norm EN 1149-1 denken, en zij realiseren zich dat het weefsel een lage elektrische weerstand moet hebben en dat geleidende garens in ruitstructuur (max. 10×10 mm) in het doek worden verweven.

 

Voor de andere methode, de inductiemethode (norm EN 1149-3), heeft Ha Vep het weefsel en de kleding ontladen doordat de omringende lucht deze lading opneemt (ionisatie) en neutraliseert. Hier wordt het effect bereikt door inductieve garens, en deze weeft men in een streep- of ruitstructuur in het doek. Denk aan de Negastat®-vezel.

 

Ha Vep laat de keuze aan u. Beide principes bieden bescherming tegen antistatische risico’s. Een en ander zal afhankelijk zijn van de andere gewenste beschermende en functionele eigenschappen.

 

Meer info: www.havep.nl

 

Fabrikanten van gehoorbescherming staan voor een dilemma. Het zou mooi zijn als hun kappen al het schadelijke lawaai op de werkplek zouden smoren. Goed voor het gehoor, goed voor de concentratie en dus goed voor de veiligheid. Helaas, dit is te simpel. Want wie honderd decibel aan gesis, gestamp en gebonk terugbrengt tot een kabbelend Alpenbeekje, opent de deur voor grotere gevaren. De gebruiker zal ook instructies van zijn leidinggevende niet meer horen. En een eventueel alarmsignaal merkt hij pas op als de brandweer al aan het blussen is.

 

Volgens Wiltec is dit probleem nu uit de wereld. Innovatieve geesten binnen dit concern lanceerden de Peltor Lite Com Basic en de Peltor Lite Com III. Deze oorkappen dempen elk geluid dat boven het veiligheidsniveau uitkomt.Tegelijk is er een stemgestuurde microfoon ingebouwd, die zichzelf activeert zodra hij stemgeluid opvangt. In de Wiltec-folder neemt de Lite Com III de meeste ruimte in, want dit product heeft wat extraatjes te bieden. Niet alleen is het uitgerust met bovengenoemde vocale bevestiging, maar ook met een duidelijk LCD-scherm, waarop informatie over de omgeving kan worden afgelezen. Dankzij twee extra microfoons kan de gebruiker bovendien gesprekken voeren, en is het geluid van machines en waarschuwingssignalen te horen. Het stereosignaal zorgt er bovendien voor dat de werknemer weet waar het geluid vandaan komt. Wiltec rept van vrijwel onbeperkte communicatiemogelijkheden bij maximale bescherming. Want de Lite Com Basic en Lite Com III kunnen eenvoudig worden aangesloten op externe geluidsbronnen als mobiele telefoons en MP3-spelers.

 

Meer informatie:Wiltec BV Uden, tel. 0413 – 244444 of www.wiltec.nl

 

Een kruipneus, waterafstotend overleder, een watertong.

 

En daarbovenop nog eens een schokdempende antislip loopzool met stalen zoolplaat en een verstevigde hielbescherming. Ziehier het wensenpakket van iedere vakman in de bouw. We hebben het natuurlijk over veiligheidsschoenen, en dan speciaal over Neskrids nieuwste geesteskind, de Bison. De fabrikant is overstag gegaan voor de stroom verzoeken van gebruikers naar een laag model van de Bravo, een bestaande schoen. Alleen de beste koeien zijn goed genoeg voor uw voeten, en dus is de Bison, net als de Bravo, opgetrokken uit Zoals volnerf waxy rundsleder.

 

Daarbij hebben de producenten gebruikgemaakt van de Ago-lijmzwikmethode. Hierdoor wordt een optimale pasvorm verkregen, transpiratie verminderd en de levensduur verlengd. Ook heeft Neskrid nog eens een kritische blik geworpen op de oude Bravo, en de nodige verbeteringen aangebracht. Of in de formulering van de fabrikant zelf: ‘Met een doordacht ontwerp en een frisse uitstraling sluit dit nieuwe model volledig aan bij de wensen van deze tijd, uiteraard zonder dat daarbij is ingeleverd op de kwaliteit en het comfort welke voor Neskrid zo kenmerkend zijn.’

 

De Bison en de Bravo zijn leverbaar in drie wijdtes, in de maten 36 t/m 52. Omdat Neskrid alle schoenen in eigen fabriek produceert, zijn er verschillende aanpassingen mogelijk.

 

Meer weten? www.neskrid.nl

 

Reageer op dit artikel