artikel

Nieuwe producten

Geen categorie

Laten we er niet omheen draaien: qua fitheid staat de mijnheer hierboven niet model voor de gemiddelde Nederlandse werknemer. En dat komt natuurlijk omdat die Nederlandse werknemer veel te weinig sport. Hoe kan hij ook? Hij heeft eenvoudig te weinig tijd. De dertig minuten matig intensief bewegen die de dokter hem voorschrijft, vallen niet in te plannen tussen de vergaderingen en de deadlines.

 

Gelukkig kan de gemiddelde Nederlandse werknemer binnenkort ook op zo’n folderfoto, net als de mijnheer hierboven. Want die heeft slechts vier minuten per dag nodig gehad om zijn lichaam in een toonbare conditie te krijgen. Vier minuten op de ROM Machine van ExerciseWorx wel te verstaan, want volgens onderzoek van TNO is dat voldoende voor een significante toename van de fysieke fitheid. De mijnheer hierboven is dus al aan het douchen voor u de bladzijde heeft omgeslagen.

 

Voor bedrijven die opzien tegen al het gedoe: ExerciseWorx wijst erop dat haar bewegingsprogramma een full-service-dienstenpakket is. Dat betekent dat de ruimte wordt ingericht, de ROM Machine geplaatst en onderhouden wordt en de deelnemers worden begeleid door Personal Trainers.

 

Meetrainen? Tel. 071 580 90 30 of www.exerciseworx.nl

 

Van CaTeC ontvingen we de volgende mededeling over de nieuwe SQ2010 datalogger van Grant.

 

‘De populaire Squirrel-serie dataloggers loopt wederom voorop met deze nieuwe telg uit de SQ2000-serie dataloggers. Een overzichtelijk grafisch display met ergonomisch geplaatste bedieningsknoppen, communicatiemogelijkheden middels USB en RS232, en de vier tot acht analoge ingangkanalen voor Spanning, Stroom, Temperatuur (thermistor, Pt elementen) met daarnaast puls en event ingangen maken de SQ2010 een breed toe te passen datalogger.

 

Zoals de meeste Squirrel-dataloggers bezit de logger twee alarmuitgangen en twee pulstelingangen (tot 64 kHz). De 24 bit nauwkeurige datalogger draagt zorg voor een hoog oplossend vermogen en de logger is voorzien van een flink intern geheugen (1,8 miljoen metingen).

 

De flexibele software, het grafische display en de makkelijke bediening maken deze datalogger tot een ‘Start en Go’ datalogger, je kunt er direct mee aan de slag.’

 

Enthousiast geworden? Tel. 0174-272330

 

Een beetje beeldschermwerker zit tegenwoordig op een bureaustoel die meebeweegt als hij achteroverleunt. Maar hoe zit het met de gemiddelde wegwerker? Die moet het doen met een krukje tijdens de schaft. Het grootste deel van de dag staat hij gebogen over zijn kruiwagen of zit hij gehurkt op zijn stenen. Slecht voor zijn rug, slecht voor zijn knieen.

 

U voelt hem al aankomen: dat hoeft nu niet meer. Want met de Iziworker glijden de mannen voortaan over hun te repareren trottoir. Ondertussen knapt hun lichaamshouding zienderogen op. Geen wonder, zegt de folder van de fabrikant, want de Iziworker weet hun lichaam op maar liefst drie plaatsen te ondersteunen.

 

Hoe hij dat doet? Wel, de Iziworker is een multifunctionele werktrolley. Hij bestaat uit een sterke plaat met wieltjes, waarop een in hoogte verstelbare zitting is gemonteerd. Het plaatstaal is omkleed met skaileder, met daartussen comfortabel schuimrubber. De gebruiker neemt in geknielde houding plaats op de zitting zodat het lichaam – we hoorden het al – op drie punten wordt ondersteund.

 

Ten slotte goed nieuws voor monteurs, schilders, installateurs, tegelzetters en voor al die anderen die niet kunnen wegzakken in een luie bureaustoel: volgens de fabrikant is de Iziworker er ook voor hen.

 

Meer weten: Giovanni Nederland, tel. 0621 596 624

 

Reageer op dit artikel