artikel

Sneakers met veiligheidsneuzen

Geen categorie

Een gasmonitor voor persoonlijke veiligheid dient bij voorkeur klein, lichtgewicht, betrouwbaar, bestand tegen barre omstandigheden, ATEX-gecertificeerd en vooral onderhoudsarm te zijn. De nieuwe Toxi3Ltd van Biosystems voldoet aan alle voornoemde criteria, claimt leverancier Euro-Index. Het toestel meet slechts 8,4 bij 5,5 cm, weegt 105 gram en is water- en stofdicht (IP65/IP67). Na inschakeling werkt het apparaat drie jaar onafgebroken op een batterij. In een alarmsituatie geeft de Toxi3Ltd een duidelijk visueel en akoestisch alarm en toont ze de gasconcentratie op de display. Een vibratiealarm is optioneel. Met slechts een toets is de bediening eenvoudig. Naar keuze is de Toxi3Ltd verkrijgbaar met een sensor voor koolmonoxide (CO) of zwavelwaterstof (H2S).

 

Voor meer informatie: Euro-Index, M. van Raavens, tel.: 010-288 80 00, www.euro-index.nl, info@euro-index.nl

 

Anno 2007 hoeft niemand meer op onooglijke plompe veiligheidsschoenen rond te klossen. Er komen steeds modieuzere modellen op de markt. Neem de nieuwe Sneaker-serie van de Duitse schoenenfabrikant Atlas. Die oogt zo sportief, dat je de schoenen ook in je vrije tijd zou willen dragen. Ze lijken niet alleen op vrijetijdsschoeisel, ze hebben ook het bijbehorende lichte gewicht en draagcomfort. Een speciale binnenvoering zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Maar het blijven volbloed veiligheidsschoenen: ze voldoen gewoon aan de eisen van de EN ISO 20345. En dus zijn ze voorzien van een veiligheidsneus. Atlas levert de sneakers in vijf verschillende kleurencombinaties.

 

Nee Neem voor meer informatie contact op m met Atlas veiligheidsschoenen, tel.: 030_274 05 70; mail: anthony.doornkamp@atlasschoenen.nl; mark.slijkhuis@atlasschoenen.nl; internet: www.atlasschoenen.nl.

 

Veel mensen die voor hun werk in de nattigheid op hun knieen moeten zitten, dragen waterdichte beenkappen: pijpen die je over je broek draagt. Er is niet veel fantasie voor nodig om je voor te stellen wat een gehannes het aan- en uittrekken kan zijn. Arm- en beenstukkenfabrikant Chaps & More lanceert nu een gebruikersvriendelijk alternatief. Een gewone werkbroek, waarvan driekwart van de pijpen in kunstleer is uitgevoerd. Dankzij dit sterk waterafstotende materiaal kunnen we er probleemloos mee knielen in cement, water of op natte vloeren. En vanwege het goed ademende katoenen bovendeel draagt de broek heel wat prettiger dan een zweterige regenbroek. Ook als tuinbroekmodel verkrijgbaar in de maten 48 tot en met 60.

 

Meer informatie: Chaps & More, tel.: 0049-224-99 45 32, mail: verkauf@chaps-and-more-de, internet: www.chaps_and-more.de

 

Reageer op dit artikel