artikel

Q-koorts grotere bedreiging dan Mexicaanse Griep

Geen categorie

Geert van Nispen: “Het ziektebeeld van de Q-koorts is veel heftiger dan dat van de Mexicaanse griep. Bovendien bezwijken er meer kerngezonde mensen aan.”

 

Te vrijblijvend
De bijwerkingen van een vaccin tegen Q-koorts zijn erg pijnlijk en vervelend. Daarom worden nu geiten en schapen, die de ziekte op mensen overdragen, ingeent. Kinderboerderijen en dierentuinen hebben dat gedaan, maar bij boerderijen, de grootste risicogroep, stokt dat proces.

Discussies
Van Nispen: “De overheid wil dat boeren zelf de vaccinaties betalen. De kosten daarvan lopen echter op tot tienduizenden euro’s per boerderij. Dan krijg je eindeloze discussies over wie wat moet betalen. Bovendien komen er straks weer jonge geitjes en lammetjes aan. Dan begint de hele discussie opnieuw, omdat niet is vastgesteld wanneer jonge dieren moeten worden ingeent. Intussen loopt de besmetting door.”

Reageer op dit artikel