artikel

Eén dag afkicken van e-mail

Geen categorie

Stressverhogend

Initiatiefnemer Gunnar Michielssen (42) wil mensen en bedrijven bewuster laten omgaan met elektronische post. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien, wat efficient werken volgens hem helemaal niet ten goede komt en persoonlijk contact verdringt.

De ‘e-mailterreur’ is oorzaak van stress en burn-out en dat neemt alleen maar toe door de komst van Blackberry’s en iPhones. De werknemer verliest de controle over zijn eigen poststroom en is er veel te veel tijd aan kwijt.

Succes

Het is voor de tweede keer dat de dag in Nederland en Belgie wordt gehouden en de eerste editie was een succes, zegt de initiatiefnemer. De site van E-mailloze Vrijdag (in Belgie en in Nederland) kreeg die dag in 2008 ruim 10.000 bezoekers. Ook enkele bedrijven zegden medewerking toe.

Vrijdag 27 november moet iedereen zijn belangrijke boodschappen het liefst persoonlijk, of desnoods via de telefoon, overbrengen. Michielssen: “We roepen geen bedrijven op om mee te doen. Het zou niet handig zijn als de brandweer pas na het weekend de mailtjes van vrijdag gaat bekijken.”

De nieuwe actie, maandag aangekondigd, is volgens Michielssen opnieuw een succes. “De telefoon staat hier roodgloeiend. En ik krijg ook heel veel mails binnen….”

Reageer op dit artikel