artikel

Griep nog geen probleem voor bedrijfsleven

Geen categorie

,,Het is nog geen probleem’’, zei Alet Hooikammer van de Arbo Unie woensdag tegen het ANP. ,,We zien het aantal ziekmeldingen sinds de herfstvakantie wel toenemen. Maar het verzuim ligt nog lang niet zo hoog als in januari.’’ In die maand leidde een ‘normale’ griepgolf tot een uitzonderlijk hoog verzuim.

 

Onderwijs

In het onderwijs lopen de griepmeldingen wel relatief sterk op. ,,Scholen zijn de motor van de pandemie, kinderen zijn langer in staat anderen te besmetten dan ouderen’’, aldus Hooikammer. ,,Maar het verzuim ligt ook in het onderwijs nog niet uitzonderlijk hoog.’’

 

Uitblijven grote problemen

Het uitblijven van grootscheepse problemen wordt bevestigd door uitzendbureau Manpower, een van de bedrijven die uiteindelijk hopen te kunnen profiteren van een griepgolf. Een grote personeelsuitval biedt uitzendbureaus immers een uitgelezen kans om bedrijven van tijdelijke krachten te voorzien.

,,Op dit moment zien wij nog geen toename van het aantal aanvragen voor uitzendkrachten door de griep’’, aldus een woordvoerster van Manpower. ,,Bedrijven vragen ons wel hoe ze met een hoge uitval door de griep kunnen omgaan, maar dat valt nog altijd onder de noemer voorbereiding.’’ Manpower ziet ook geen grote toename van de ziekmeldingen onder de uitzendkrachten die het in het hele bedrijfsleven inzet.

 

Goed voorbereid

Wat niet is, kan uiteraard nog komen. Het normale griepseizoen is nog maar net begonnen en kan in combinatie met de Mexicaanse griep nog altijd tot een zeer hoge uitval leiden, waarschuwt Hooikammer. Bedrijven bereiden zich volgens haar echter nog altijd goed voor, onder meer door personeel te voorzien van adviezen over hygiene. ,,Bij normale griep zie je die alertheid niet.’’

Reageer op dit artikel