artikel

Help ik ben echt ziek!

Geen categorie

Iedereen heeft het recht zich ziek te melden. Als een werkgever twijfelt of iemand wel echt ziek is heeft hij het recht dit te laten controleren, bijvoorbeeld door de Arbodienst waarbij het bedrijf aangesloten dient te zijn. Tijdens een proeftijd ligt het wel moeilijker.  Je mag dan ontslagen worden, ook als je ziek bent.  Dus als je te veel heisa maakt, weet je zeker dat ze de proeftijd niet zullen voortzetten met een vast contract. Als je wel een contract hebt, ligt het allemaal wat makkelijker. Je rechten zijn dan veel sterker. Het gedrag van de werkgever kan leiden tot stress. Dat zou een reden kunnen zijn om een klacht in te dienen bij de Arbeidsinspectie.
Voor het overige kun je niet zoveel doen op dit moment, om dat de rechtspositie  tijdens de proeftijd nu eenmaal erg zwak is.

Reageer op dit artikel