artikel

Tweede deel Arbocatalogus Podiumkunsten goedgekeurd

Geen categorie

Beter en veiliger

De Podiumkunstensector heeft hiermee weer een belangrijke stap gezet naar veiliger werken. De branche werkt al geruime tijd aan een ‘arbocatalogus’, die het werk in de branche beter en veiliger moet maken.

 

Hans Onno van den Berg, voorzitter van Arbo & Podiumkunsten is blij met de vorderingen. “Het is goed om met alle partijen – werkgevers en bonden – te werken aan betere en veiligere werkomgeving. In de catalogus staan afspraken en praktische oplossingen voor gezond en veilig werken. De arbocatalogus is dus een prima middel om dat te bereiken.”  

 

Nog niet volledig 

Volgens Van den Berg is er een belangrijke stap gemaakt, maar de Arbocatalogus is nog niet volledig. “We gaan nu verder met een paar andere belangrijke onderwerpen zoals het werken op hoogte, het laten zweven van mensen, psychosociale belasting en samenwerkende werkgevers.”

 

In 2006 heeft de sector de deelcatalogus ‘Versterkt Geluid’ uitgebracht. Daarmee was de sector de eerste in Nederland.  Nu is daar de deelcatalogus met de onderwerpen ‘Fysieke Belasting en Hijsen en Heffen’ bij gekomen.

 

In Stichting Arbo en Podiumkunsten hebben verschillende brancheverenigingen (o.a. VVTP, CNO, VSCD, VNPF, VECTA, DOD, VVEM) zich verenigd. Samen met FNV Kiem zijn zij verantwoordelijk voor het stand komen van de arbocatalogus. Zij hebben  zich daarbij laten ondersteunen door de Arbocompagnie.

Reageer op dit artikel