artikel

Werknemers naar privékliniek

Geen categorie

Volgens directeur Ad Smit van VerzuimVitaal kan een patient binnen een etmaal in de kliniek terecht en duurt een behandeling ongeveer zes weken. ,,Bij traditionele behandelklinieken duurt het vaak veertien dagen voordat een patient zelfs maar terechtkan. Vaak zijn ze dan niet meer gemotiveerd om een behandeling te ondergaan. Als ze eenmaal in de molen zitten, duurt het een jaar voordat de behandeling klaar is.”

Besparing aan loonkosten

Volgens de directeur baseert privekliniek U-Center zich op moderne behandelmethoden uit Engeland die zeer succesvol zijn. ,,De aanpak heeft dus niet alleen grote voordelen voor de patient, maar ook voor de werkgever, want die bespaart tienduizenden euro’s aan loonkosten.”

De kosten voor de behandeling worden vergoed door de zorgverzekeraars. De luxe inrichting van de privekliniek heeft een functie, vindt Smit. ,,Het schijnt zo te zijn dat mensen ontvankelijker zijn voor een behandeling als ze in de watten worden gelegd, net alsof ze in een hotel zijn.”

Een paar jaar geleden ageerden politieke partijen in de Tweede Kamer tegen wat zij ‘voorkruipzorg’ noemden; werknemers die voorrang kregen bij behandelingen omdat hun bedrijf hen weer snel terug wilde hebben op de werkvloer. Smit verwacht geen problemen. Het zorgaanbod is volgens hem uitgebreid zodat andere patienten niet langer hoeven te wachten op hulp.

Reageer op dit artikel