artikel

Bouwvakkers krijgen sms’jes hoe koud het voelt

Geen categorie

Om bouwvakkers te laten weten wanneer dit het geval is, krijgen leden van CNV Hout en Bouw voortaan een sms’je als ze zich daarvoor hebben aangemeld. Dat liet de bond donderdag weten.

Deze week was het al een keer raak op een bouwplaats in Oost-Nederland. Hoewel de werknemers aangaven dat het te koud was om te werken, vond de werkgever van niet. ,,Uiteindelijk kregen de werknemers gelijk”, aldus een woordvoerder van de bond.

Gevoelstemperatuur

Om een gevoelstemperatuur van min 6 te krijgen, hoeft het dus niet te vriezen. ,,Het kan zelfs als min 9 voelen zonder dat het vriest”, aldus de woordvoerder. ,,Dat is afhankelijk van de windrichting en kracht van de wind en kan regionaal flink verschillen.”

CNV Hout en Bouw krijgt gegevens van de weerstations van het KNMI en verstuurt sms’jes aan de leden die zich voor de dienst hebben aangemeld als de gevoelstemperatuur min 6 of lager is. Dat was deze week al vier keer het geval.

Reageer op dit artikel