artikel

FNV Bondgenoten deponeert klacht bij medisch tuchtcollege

Geen categorie

Volgens FNV bondgenoten zou de man van zijn bedrijfarts te horen hebben gekregen dat zijn klachten onbetekenend waren. Op eigen initiatief heeft de man een diagnose laten stellen bij een ziekenhuis. Hieruit bleek dat de man klachten had die passend zijn bij blootstelling aan dit soort gassen.

 

Containers worden in niet-Europese landen voor vertrek vaak met gevaarlijke gassen ontsmet. Daarnaast dampen de producten in containers vaak schadelijke gassen uit. De stoffen tasten het zenuwstelsel aan. Medewerkers van logistieke ondernemingen, distributiecentra en transportbedrijven kunnen bij langdurige blootstelling serieuze gezondheidsklachten krijgen en worden soms zelfs acuut onwel van deze dampen.

Reageer op dit artikel