artikel

Stagemeldlijn onthult misstanden

Geen categorie

Een kleine greep uit de binnengekomen stageklachten van scholieren en studenten aan het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. De jongerenorganisaties CNV Jongeren, FNV Jong, ISO, JOB en LSVB hebben via een gezamenlijke stagemeldlijn www.stageklachten.nl alarmerende klachten signalen ontvangen. De meeste klachten gaan over de begeleiding vanuit school en het stagebedrijf, het stagecontract en over de werkzaamheden. 

 

Niet altijd leerzaam

Jeroen de Glas, voorzitter FNV Jong: ‘’Wij maken ons zorgen over de onthulde stagemisstanden. Nog groter zijn onze zorgen over de misstanden die onzichtbaar blijven. Stage lopen zou een leerzame ervaring moeten zijn en geen lijdensweg’’.

 

Om extra aandacht te vragen voor de stagemisstanden delen de voorzitters van de 5 jongerenorganisaties dinsdagochtend van 8.00 tot 9.30 uur samen met stagiairs koffie uit op het plein achter station Den Haag Centraal. Minister Plasterk en staatssecretaris Bijsterveld zijn gevraagd een bakkie te komen doen.

 

Om 12.00 uur bieden de jongerenvoorzitters in De Bilt het rapport ‘’ Stagiair zoekt begeleiding’’ aan Doekle Terpstra, voorzitter HBO-raad, en Jan van Zijl, voorzitter MBO-raad, aan. In dit rapport zijn de stageklachten gebundeld en doen de jongerenorganisaties aanbevelingen richting de politiek, onderwijsinstellingen en stagebedrijven.

Reageer op dit artikel