artikel

Top 10 berichten in 2009

Geen categorie

Hoewel de Mexicaanse Griep uiteindelijk minder heftig bleek dan verwacht,  scoorden de berichten over de epidemie onverminderd hoog. Op de onderstaande ranglijst komt het onderwerp maar liefst 4 keer terug: op de posities 9, 7, 2 en 1.

 

1. Verplicht naar huis bij Mexicaanse Griep

2. Water koken tegen Mexicaanse Griep

3. Hoe herken je een depressie?

4. Werkgevers, denk aan uw onderzoeksplicht

5. Zwarte t-shirts tegen UV-straling

6. Iedereen zijn eigen binnenklimaat

7. Wat werkt tegen Mexicaanse Griep

8. Rechtsongelijkheid door vakantie zieken

9. Baas, ik heb griep, wat nu

10. Kruimels tussen het toetsenbord

 

Voor 2010 moet de redactie op zoek naar een nieuw kijkcijferkanon, want de Mexicaanse griep is over zijn hoogtepunt heen. Sterker nog, op 28 december maakte het RIVM bekend dat er te weinig mensen ziek zijn om nog te spreken van een epidemie.

 

Betekent dit dat we opgelucht adem kunnen halen? Nee, zegt een woordvoerder van het RIVM. ‘De griep kan weer de kop opsteken, ook in een ernstiger vorm. Hoe groot de kans is? Dat is koffiedikkijken. Maar het griepseizoeneindigt pas in april.’

 

Het is dus maar te hopen dat de ranglijst er volgend jaar anders uitziet.

 

Reageer op dit artikel