artikel

Mens en muis-spel

Geen categorie

Soms hebben mensen problemen bij het gebruik van een standaardmuis. Het meest voor de hand liggen klachten aan duim, pols, vingers en onderarm. Het is dan zinvol om te bekijken of er een beter match ontstaat met een andere muis. De crux is om de belasting van hand en pols tijdens het muizen te veranderen. Het is wel raadzaam om eerst te kijken of er geen andere reden is voor de klachten, zoals een verkeerde  zithouding of een slechte ‘muistechniek’. De kans is dan groot dat de  gebruiker de belastende  techniek ook gaat toepassen met de nieuwe muis. Dan haalt een andere  muis niet veel uit. Voorbeelden van slechte muistechnieken zijn: ver van de romp af werken, de hand voortdurend op de muis laten rusten of een verkrampte uitgangshouding tijdens het muizen. Voor sommige werkzaamheden, bijvoorbeeld tekenen of ontwerpen, kiest de gebruiker vaak op voorhand voor andere invoermiddelen, zoals een tablet.

Reageer op dit artikel