artikel

Lage verzekeringspremie moet je verdienen

Geen categorie

Als je goed zorgt voor je mensen en je materieel, dan zie je dat terug in lager verzuim en minder schadelast. Dat is de kern. Het gaat om gedrag, kennis en kunde. Aan het woord is Johan Bruining, strategisch adviseur bij Achmea Sociale Zekerheid. Zijn visie wordt gedeeld door Stefan Adriaansen, manager Keten & Claim bij Interpolis. Uitval, verzuim, hoge schadelast – ze hebben alles te maken met managen. “Als je oog hebt voor je medewerkers en je preventie, veiligheid

en gezondheid hoog in het vaandel hebt staan, dan komen de lagere verzekeringspremies vanzelf,” meent Adriaansen.

 

Toeters en bellen

Waar het midden- en kleinbedrijf sowieso baat bij heeft is de een-loketgedachte . Adriaansen: “Op het terrein van inkomensverzekeringen zie je dat nu ook al veel gebeuren. Meerdere verzekeraars bieden een loket voor preventie, verzuim, arbo en re-integratie.

Volgens Bruining is het ook heel belangrijk om bij verzekeringsvraagstukken vooral aan de ondernemer te vragen welke risico’s hij niet zelf kan dragen en welke risico’s wel.

 

Parameters

Bij het sluiten van een verzekering hanteert de verzekeraar een aantal parameters aan de hand waarvan de premie wordt vastgesteld. “Dat verschilt uiteraard per verzekering,” zegt Adriaansen.

Het voldoen aan preventievoorwaarden heeft daadwerkelijk invloed op de premie op korte of langere termijn.”

 

Auteur: Manon Vonk

 

Lees het volledige artikel in Arbo

 

Voor u geselecteerd: Vakblad Arbo>>

 

 

Iedere maand signaleert Arbo>> de ontwikkelingen op gebied van beleid, wet- en regelgeving en arbozorg. Tevens besteedt het blad aandacht aan managementsystemen, producten en diensten.

 

meer informatie

Reageer op dit artikel