artikel

Inhoud Arbo 1/2-2017

Geen categorie

 

Alle machines veilig
Machines kunnen oud zijn, gewijzigd of wellicht is de machine door het bedrijf zelf ontworpen en ­gebouwd. Wat kunt u tegenkomen op dit vlak, wat zijn uw opties?
Door Jan Smid

Veilig knellen, pletten, snijden
Onderhoudsmonteurs van Hoogheemraadschap ­Hollands Noorderkwartier bouwden zelf een innovatieve rietschermzetter. Nu nog de verplichte CE-markering.
Door Walter Baardemans

Samen oplossingen vinden
Werken met en aan machines: een groot risico in de metaal. Eijkelkamp Soil & Water keek samen met 5xbeter naar ruimte voor verbetering van de excenterpersen.
Door Emily van de Vijver

Verborgen risico’s
Machineveiligheid en procesveiligheid. Niet veel werk-gevers zullen zich bewust zijn van de verschillen. Maar een veilige machine maakt nog geen veilig werkproces.
Door Peter Passenier

Minimale manipulatie
Wilt u voorkomen dat operators de veiligheidsvoorzieningen van de machines saboteren of manipuleren? Lees hier hoe u dit doet.
Door Maarten Braadbaart

Privacy-onrust in de polder
De Autoriteit Persoonsgegevens: een nieuwe naam, meer bevoegdheden. Haar beleidsregels en harde lijn bij handhaving zorgden in 2016 voor veel onrust.
Door Pascal Willems

Winnen met veiligheid
Een magazijn is een hectische omgeving. Orderafhandeling, voorraadbeheer, heftrucks en mensen. In de beste magazijnen staat veiligheid voorop.
Door Nicole Weidema

Human error bestaat niet
Waar of niet waar? ‘Menselijke fouten zijn meestal de oorzaak van ongelukken.’ U hebt uw antwoord klaar? Oké. Maar eerst die stelling onder een kritische loep.
Door Cees Jan Meeuwis

Secura 2017
Op 22 en 23 maart opent Brussels Expo zijn deuren voor de elfde vakbeurs Secura, het grootste vakevenement voor Health, Safety & Security in België.
Door de redactie

Kwaliteit van de arbeid
De kwaliteit van de arbeid is redelijk stabiel, met uitzondering van beeldschermwerk en werkdruk. Nederland steekt gunstig af bij de rest van Europa.
Door Marjolijn Douwes en Irene Houtman

Reageer op dit artikel