blog

Terrorisme

Geen categorie

Nog in maart van dit jaar werd Amsterdam bijna opgeblazen door Marokkaanse booswichten. Gelukkig vernemen wij via geruststellende spotjes van de overheid dat inmiddels de helft van de bevolking werkt aan terrorisme bestrijding. De campagne heet Nederland tegen terrorisme. De bedoeling is dat wij allemaal tegen terrorisme zijn en helpen een aanslag te voorkomen. Het vervelende is wel dat hier geen concrete aanwijzingen bij worden gegeven. Ik zie het daarom als mijn taak u hierin enige ondersteuning te bieden.

 

Wees vooral waakzaam op straat. Onder elke Burka kan een bom verborgen zijn. Ziet u dus iemand die op deze wijze is gekleed bel dan onmiddellijk de politie bij u in de buurt. Overigens geldt dit ook voor ogenschijnlijk onschuldige dames met een handtas. Ook hierin kunnen explosieven zijn verstopt. En van de aanslagen in Madrid hebben we geleerd dat ook rugzakken voor bommen een gebruikelijke verpakking vormen. Wantrouw dus ook iedereen met een rugzakje.

 

Eigenlijk zijn alleen mensen in nauwsluitende kleding zonder bagage te vertrouwen. Pas echter ook op voor sporters. Fietsers, hardlopers, ze zien er onschuldig uit en onder hun strakke broekjes is geen bom te verbergen. Maar schijn bedriegt. Zij hebben vaak een flesje bij zich met water of een sportdrankje. Dat is althans wat zij u willen doen geloven. Honderd milliliter vloeistof is al voldoende om een vliegtuig op te blazen. Niet voor niets mag u nog geen flesje shampoo mee nemen in uw handbagage. Met zo’n wielrenners bidon blaas je dus al gauw de halve Transavia vloot uit de lucht.

 

In mijn jonge jaren was het heel gewoon om een achtergelaten koffer af te geven bij de afdeling gevonden voorwerpen, of mee naar huis te nemen als eerlijke vinder. Die tijden zijn voorbij. Nu ontruimen we direct de hele omgeving.

Vertrouw dus niemand meer, vermijd drukke omgevingen als pretparken, festivals of winkelboulevards, rijd niet door tunnels en blijf in gebouwen altijd lager dan de tweede verdieping. En reis nooit met het openbaar vervoer. Als u hier al niet wordt opgeblazen wordt u waarschijnlijk in elkaar geslagen door een 12-jarige met losse handjes.

 

Nu ik er goed over nadenk kunt u eigenlijk het beste thuis blijven, in de kelder dan wel. Daar zit u veilig. Zolang de dijken het houden tenminste.

Reageer op dit artikel