artikel

Kruimels tussen het toetsenbord

Gezond werken

Dit blijkt uit een onderzoek van administratief en secretarieel uitzendbureau OfficeTeam, gehouden onder bijna 200 bezoekers van het Management Support Event op 12 en 13 november 2009.

 

Kruimels tussen het toetsenbord zijn dus onvermijdelijk. 16% eet minimaal 3 keer per week achter de computer en 5% doet dit minimaal 4 keer per week. Tegelijkertijd zegt 82% van de respondenten dat ze de lunch wel gebruiken om een moment te ontspannen. Eten achter de computer is voor hen blijkbaar toch een rustmoment. Een verrassende 81% geeft aan meestal een gezonde maaltijd te nuttigen. Slechts 3% eet fastfood.

 

Frisse neus

Een frisse neus halen tijdens lunch is ook geen vaste routine. Maar liefst 26% gaat helemaal niet de deur uit tijdens de lunchpauze. De helft van de respondenten gaat soms even naar buiten, maar het is geen vast ritueel. Kortom, administratief medewerkers eten nog vaak op hun werkplek en gaan te weinig naar buiten om een frisse neus te halen.

 

Anita Hijmenberg, Manager Temporary Staffing, OfficeTeam: “Deze uitslag verbaast ons niks. Onze ervaring is ook dat deze mensen altijd bezig zijn voor anderen en weinig tijd nemen voor zichzelf. De lunch schiet hier duidelijk wel eens bij in. Werkgevers moeten hier absoluut alert op zijn. Door de moeilijke economische periode die veel bedrijven doormaken kan de druk op veel mensen te hoog worden en als men dan niet goed voor zichzelf zorgt gaat dit ten koste van de gezondheid.”

Reageer op dit artikel