artikel

Veel werkplekken niet schoon

Gezond werken

Bezuinigd op schoonmaak

Een van de verklaringen luidt dat werknemers in deze economisch barre tijden als eerste bezuinigen op de schoonmaakkosten. Van alle facilitaire diensten wordt het schoonmaken het meeste uitbesteed aan externe partijen. Vooral in het onderwijs zijn hiervan de gevolgen merkbaar. Bijna de helft (45,4 procent) vindt de werkplek niet schoon. Opmerkelijk genoeg zijn medewerkers in de productie tevreden over de hygiene op hun werkplek. Slechts 15,8 procent is hier niet tevreden over.

 

Regionale verschillen

Ook zijn er regionale verschillen. Zo zijn de werknemers in het westen duidelijk minder te spreken (29,1 procent) over de hygiene op de werkvloer, tegenover de minst kritische medewerkers uit de noordelijke provincies (23,8 procent). Veel medewerkers vinden het storend dat er wordt schoongemaakt onder werktijd.

Reageer op dit artikel