artikel

Antigeluid

Gezond werken

Met bestaande isolatie- en absorptietechnieken lukt het om geluiden met een hoge frequentie uit te schakelen. Maar de lagere frequenties blijven hoorbaar, doordat ze dieper in de constructie van het gebouw doordringen. Het bedrijf Loggers komt nu met een ‘Active anti-noise’ systeem dat geluiden met lage frequenties tot maximaal 90 procent neutraliseert. Het systeem houdt in dat de geluidsgolven door tegengestelde drukgolven getemperd worden.

 

Het autonome en onderhoudsvrije systeem telt drie componenten. Direct bij de bron komt de meeteenheid. Op basis van de gemeten geluidsgolven bepaalt dit onderdeel de samenstelling van het ‘tegengeluid’ dat de hinderlijke frequenties moet neutraliseren. De derde component produceert het tegengeluid en krijgt ook een plaats dicht bij de bron, in de buizen van de HVAC-installatie.

 

INFORMATIE: www.loggersnoisecontrol.nl/

Reageer op dit artikel