artikel

De lastverlichter, eerste prijs in de Battle of concepts

Gezond werken

Naast het verminderen van de fysieke belasting, moest het hulpmiddel snel en gemakkelijk in gebruik zijn. De hoofdprijswinnaar had de ‘Lastverlichter’ bedacht: een tilhulpmiddel dat voorwerpen lichter maakt met een soort helikopter. De tweede prijs was voor een flexibel pompsysteem om voorwerpen te verplaatsen. En de ’Stair Driver’, een soort steekwagen geinspireerd op de Segway, kreeg de derde prijs.

 

Brancheorganisaties, productontwikkelaars en subsidieverstrekkers die bij de presentatie aanwezig waren, willen graag verdergaan met de gepresenteerde concepten.

Uit onderzoeken blijkt dat hulpmiddelen als verhuisliften, draagbanden of -beugels en traplopers weinig populair zijn. Ruim driekwart van de bedrijven gebruikt nooit een hulpmiddel. Omdat er geen plaats is voor een verhuislift, of omdat een traploper niet werkt bij smalle, gedraaide trappen.

Reageer op dit artikel