artikel

Pielen aan je mobieltje

Gezond werken

Julien Haffmans trekt in het artikel ‘Pielen aan je mobieltje’ de vergelijking tussen een RI&E en een mobieltje. De manier waarop we werken met een mobieltje ligt min of meer vast. Net als bij een RI&E nemen we deze ‘best practices’ over. Maar leidt dit wel automatisch tot een veilige bedrijfsvoering? In hoeverre moet je nog pielen aan de ‘instellingen’, om procedures rondom de RI&E te verbeteren?

Dynamische RI&E

Dit aanpassen van de RI&E maakt deze dynamisch. Een risico-inventarisatie en -evaluatie is lang beschouwd als iets statisch: een keer uitgevoerd voor ene locatie waren risico’s voor jaren bekend. Tegenwoordig moet een RI&E actueel zijn en moeten er verbetertrajecten uit voortvloeien. Er is behoefte aan dynamische RI&E-procedures.

Lees het volledige artikel over dit onderwerp in het maartnummer 2013 van vakblad Arbo>>.

Heeft u zelf ideeen over dit onderwerp en wilt u een bijdrage leveren aan deze serie? Stuur dan een bericht aan de redactie: arbo@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel