blog

Je eigen gezond verstand-methode!

Gezond werken

Wat er met u ook aan de hand is: als u eens probeert niet vaker dan zes keer per minuut te ademen, vindt u vanzelf het antwoord. Hartretentie is goed voor de geest! Mocht dat niet zo zijn en komt u adem te kort, dan is de LODB-methode wellicht een goede aanvulling, want aanbevolen door professor Adams, die met deze methode honderden mensen tot rust en zaligheid heeft gebracht.

Je eigen gezond verstand-methode!

 

Bent u het daar niet mee eens, omdat u bijvoorbeeld ontdekt heeft dat de letters LODB niets anders betekenen dan Languit Op De Bank en dat professor Adams niet bestaat? Tja, dan hebben we ruzie en zijn we aange­wezen op de methode Glasl, die u kan vertellen dat conflicten drie fases hebben waarbij u (a) woedend bent, (b) medestanders zoekt en ten derde iets doet, wat we maar beter niet beschrijven maar wat wel ont­zettend oplucht.

 

Wat dan weer ruimte geeft voor de IEDP-methode, die echt bestaat, althans er is een web­site van, en de afkorting betreft een mooie doelstel­ling: Iedereen Elke Dag Plezier. Wie kan daar nu tegen zijn? Huur ze in en u heeft geen stoelmassage meer nodig, wat overigens wel jammer is want die wordt bij ons gegeven door Irma en die heeft er altijd een vrien­delijk en rustgevend woordje bij: aandacht en feed­back zijn wondermiddelen in deze hectische tijd: de A&F-methodiek werkt probaat, zelfs op uw vrije dag.

 

Behalve natuurlijk als uw baas erbij is want we leven weliswaar in het O&G-tijdperk, wat staat voor de wonderolie Open en Gelijkwaardig, maar als u met Irma feedbackt over uw loopbaanperspectief (LBP geeft zicht op uw Ware Ik en is ook gepatenteerd door professor Adams), vergt dat toch meer privacy dan met Integraal Management mogelijk is: er zijn al meerdere slachtoffers gevallen toen integrale mana­gers open feedback (via de bekende O&F-ladder) van hun medewerkers kregen en terugsloegen met de B&B-methode: je zal maar op je werkplek gebonden en geboeid achterblijven als iedereen naar huis gaat.

 

Of thuis blijft, want HNW grijpt als een virus om zich heen. En terecht, want de stoelmassage van je partner is toch net iets leuker dan die van Irma. Tot voor kort had ik daar twijfels over, want ergens moeten mensen toch werken voor hun geld en een beetje werkgever mag toch hopen dat zijn mensen iets presteren, maar nu weet ik dat ze thuis druk bezig zijn.

 

Met nadenken hoe ze uw en mijn tijd kunnen verdoen door ons lastig te vallen met hun bedenksels van de meest oppervlak­kige onzin, voorzien van een treffende afkorting, een model, een goeroe en een uitnodiging tot inhuur en betaling. Maar gelukkig, zoals gezegd ook ik heb Het Licht gezien: het schijnt heel goed voor u en mij te zijn dat je er ook voor kunt kiezen om gewoon door te gaan met ademen in je eigen tempo en zomaar ge­woon en vakkundig je werk te doen, zonder dat ie­mand aan je lijf zit te frutten. Je eigen gezond ver­stand-methode! Kijk in de spiegel en zie het licht!

 

Vincent Vrooland is arbeid- en organisatieadviseur

vrooland@xs4all.nl

Reageer op dit artikel