nieuws

Tillen met een QR-code

Gezond werken

Veel gebruikt hulpmiddel bij tillen in de zorg: een tillift of tilband. Heel handig, maar hoe werkt ‘ie ook alweer? Dat vindt u snel via de QR-code.

Tillen met een QR-code

Want nu kunnen gebruikers met hun smartphone de QR-code scannen op de tilband of tillift. Alle relevante informatie over het gebruik van deze hulpmiddelen bij het tillen verschijnt dan op het scherm.

Etiketten

Verschillende bedrijven experimenteren met etiketten op hun nieuwe tilbanden. De informatie die de gebruiker via de QR-code kan binnenhalen, leidt naar een site. Daarop is de gebruiksaanwijzing van de tilband te vinden. En daarnaast een handige meetkaart, een overzicht van allerlei tilbanden (met een koppeling aan de vijf Mobiliteitsklassen) en een checklist over de inspectie van de tilband.

Filmpjes

Visueel ingesteld? Op de site zijn ook filmpjes te vinden van GoedGebruik. Die leggen precies uit hoe de gebruiker handig kan tillen met een tilband of tillift.

Bron: goedgebruik.nl, nieuwsbrief juni

 

> Meer weten over tillen en andere fysiek belastende activiteiten bij het werk? U vindt er alles over in het Handboek Ergonomie/Human Factors 2015.

Reageer op dit artikel