nieuws

Lachen op het werk is gezond

Gezond werken

‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ gaat misschien wat ver. Uit onderzoek van Tempo-Team blijkt wel dat lachen gewoon gezond is, ook op de werkvloer.

Lachen op het werk is gezond

Want humor en lachen verlagen stress. Personeel dat goed bij de bedrijfscultuur en bij elkaar past, bevordert een goede werksfeer. En een goede sfeer werkt motiverend voor iedereen.

Gezonde dosis humor

Tempo-Team heeft onderzoek gedaan naar humor op het werk. Uit het jaarlijkse Red Report van de uitzendorganisatie blijkt dat vier op de vijf werknemers humor erg belangrijk vinden. Werkgevers zijn dit goeddeels met hun eens: 60 procent vindt dat een gezonde dosis humor een positief effect heeft op de werkvloer. Het zorgt voor een betere sfeer, minder stress en bevordert een motiverende bedrijfscultuur. Een kwart van de werknemers denkt dat mensen die vaker lachen, harder werken.

Lachen tijdverlies?

Grappen kunnen niet altijd op waardering rekenen, zeker niet bij werkgevers. Een kwart van hen is van mening dat lolmakende werknemers hun tijd verdoen. Een op de drie werknemers vindt dat niet raar; die denkt zelf ook dat werkgevers lachen tijdverlies vinden. Van een heel andere categorie is meelachen met de baas. Dat komt best vaak voor: 33 procent van de werknemers geeft toe te lachen om bij de baas in het gevlij te komen, ook als ze het eigenlijk niet leuk vinden.

Waarde van humor

Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team: ‘Het is belangrijk oog te houden voor een goede teamsamenstelling binnen de organisatie. Door personeel aan te nemen dat goed bij de bedrijfscultuur past, bevorder je de goede werksfeer. Door daarnaast toe te zien op een goede werkverdeling, worden werkdruk en verantwoordelijk gelijk verdeeld. De waarde van humor en daarmee sfeer wordt daarbij nogal eens onderschat, zeker op de huidige veranderende arbeidsmarkt.”

Bron: pwdegids.nl

 

> TIP: U leert meer over wat er goed is voor het moraal op het werk op de eendaagse opleiding PSA.

 

Reageer op dit artikel