nieuws

Gezond papierloos vergaderen met app

Gezond werken

Papierloos vergaderen? Het wordt steeds makkelijker, zeker met een app. Boek meteen flinke winst op het gebied van gezondheid en creativiteit en vergader staand.

Gezond papierloos vergaderen met app

Het bedrijf Xando heeft een app gelanceerd met de naam  Minute. Het gaat om een digitale vergadertool die speciaal is ontwikkeld voor Apple-devices.

De ontwerpers hebben alle taken die belangrijk zijn voor een vergadering geconcentreerd op één plek. Op de speciale vergaderpagina in de app vindt u daardoor alles bij elkaar voor optimaal papierloos vergaderen. Geen gezoek dus, en meteen een goed overzicht.

Wat kunt u met de app papierloos vergaderen?

Best veel. Want met de app kunnen gebruikers onder andere:

  • mensen uitnodigen voor een vergadering
  • vergaderpunten agenderen
  • documenten delen
  • notities, taken en besluiten afvinken
  • actiepunten verdelen
  • notuleren
  • timers aanzetten voor de afhandeling van extra belangrijke agendapunten

Boek dubbele winst en vergader staand

Staand vergaderen wordt al gepromoot om kantoorwerkers wat vaker uit hun stoel te krijgen. Nu blijkt dat het niet alleen goed is voor de gezondheid, maar ook voor de creativiteit en collegialiteit. Onderzoekers van de Washington University in het Amerikaanse St. Louis bekeken wat er gebeurt met mensen wanneer ze staand in plaats van zittend vergaderen. Wat bleek? De teams die staand vergaderden waren enthousiaster over hun werk en minder geneigd om hun ideeën voor zichzelf te houden. Doordat zij makkelijker informatie deelden was de kwaliteit van hun werk uiteindelijk beter.

Met kantoorinrichting zittend werk bestrijden

Bedrijven moeten hun kantoren zo inrichten dat het de gevaren van zittend werk tegengaat, zegt Andrew Knight. Volgens hem is het verwijderen van stoelen niet alleen een goedkope manier om de inrichting te veranderen, maar heeft het dus ook een positieve impact op de manier waarop werknemers met elkaar samenwerken.

 

> TIP: Lees meer over het belang van een gezonde inrichting van de (kantoor)werkplek in ‘Aangetoonde effecten van het kantoorinterieur’.

Reageer op dit artikel