nieuws

Poolse arbeidsmigranten nog de pineut

Gezond werken

Poolse arbeidsmigranten in Nederland hebben nog steeds te maken met lange werkdagen, onbetaald overwerk, seksuele intimidatie en bedreigingen. De zelfregulering van de uitzendbranche faalt.

Poolse arbeidsmigranten nog de pineut

Dit is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen en de organisatie Fairwork.

Afhankelijkheid van uitzendbureaus maakt Polen kwetsbaar

Dit ondanks een serie maatregelen die de Nederlandse overheid sinds 2011 introduceerde om de situatie van Poolse arbeidsmigranten te verbeteren. Door hun afhankelijkheid van uitzendbureaus blijven Poolse werknemers extreem kwetsbaar voor uitbuiting. Desondanks blijft de overheid vertrouwen op zelfregulering van de uitzendbranche, is een van de conclusies in het rapport. De onderzoekers spraken met meer dan honderd Poolse arbeiders in heel Nederland over loon, discriminatie, uitbuiting en seksuele intimidatie, gezondheid en gebrek aan zorgverzekering, sociale isolatie en werkdruk.

Niet snel genoeg? Voor jou tien anderen

“De eigenaar van een kas waar ik werkte, introduceerde een competitie voor werknemers. Hij hing een lijst met alle namen op de muur, op volgorde van productiviteit. Als iemand een paar dagen in de ‘oranje sectie’ bleef hangen, werd hij ontslagen. De eigenaar belde dan het uitzendbureau en noemde de naam van de werknemer in kwestie. Het uitzendbureau belde vervolgens die werknemers op met de mededeling dat hij geen werk meer had. ‘Sneller, sneller, sneller’ en ‘faster, faster, faster’ zijn de enige Nederlandse en Engelse woorden die ik ken”, vertelt één van de geïnterviewden.

Rapport laat zien dat er nog veel te verbeteren valt

Sandra Claassen, directeur FairWork: “Elk jaar zoeken honderden Poolse arbeidsmigranten contact met FairWork omdat ze problemen hebben op hun werk. Dat gaat van onderbetaling en lange werktijden tot seksuele intimidatie, oneigenlijke boetes en uitbuiting. Hoewel zij dezelfde rechten hebben als Nederlandse werknemers, wordt er vaak misbruik van hen gemaakt. Hun verhalen vormen de basis voor dit rapport, dat laat zien dat er nog veel te verbeteren valt.” Esther de Haan van SOMO: “Uitzendbureau moeten veel beter gecontroleerd worden: zelfregulering in de sector faalt en de Poolse arbeiders zijn de dupe. Uitzendbureaus, inleners en overheid zijn aan zet om goed werk te realiseren voor alle Poolse arbeidsmigranten in Nederland.”

Bron: schildersvak.nl

 

> Bekijk hier het complete rapport van de stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen en de organisatie Fairwork.

> Psychosociale arbeidsbelasting is niet alleen bij Poolse arbeidsmigranten een probleem. Velen van ons hebben er op onze werkplek mee te maken. Op zoek naar een praktische aanpak? Die vindt u in het boek 5 sterrenaanpak voor gezonde werkdruk.

Reageer op dit artikel