nieuws

Tips voor het betere kantoorinrichten

Gezond werken

Sommige mensen presteren het best in een drukke kantoortuin. Anderen lezen het snelst terwijl zij fietsen(!). En weer anderen hebben de rust van een eigen kamer nodig om zich te kunnen concentreren.

Tips voor het betere kantoorinrichten

In het nieuwe kantoorinrichten is aandacht nodig voor de verschillen in taak en persoon om de prestatie en het comfort te bevorderen. Maar ook voor het stimuleren van beweging, voor het onderweg werken en voor het beïnvloeden van gedrag.

Rekening houden met taak en persoon

In dit boek staan tips over hoe het beter kan, op basis van wetenschappelijke kennis. Een belangrijk onderdeel is het rekening houden met de taak en de persoonlijke voorkeur. Een plant heeft voor sommige mensen een gunstig effect, anderen zien die plant niet eens staan. Het ideale binnenklimaat verschilt voor mannen en vrouwen en is ook anders voor ouderen. Als je veel variatie in temperatuur gewend bent, vind je een grotere bandbreedte aangenaam. Voor een kort overleg is het beter om staand te vergaderen. En een lunchwandeling in de natuur vermindert stress.

Kennis dichter bij praktijk brengen

Dit alles vereist aanpassing van de werkomgeving – zowel onderweg als op kantoor. Aanpassing aan de uit te voeren taak én aan de persoon die die taak verricht. Aandacht voor het succesvol managen van het proces van inrichten kan zelfs het vertrouwen in het management vergroten. Er is veel kennis over kantoorinrichten, die in de praktijk nog niet wordt toegepast. Dit boek brengt de kennis dichter bij de praktijk.


Op donderdag 26 januari ontving Arnold Struik, Concept and Design Director bij Royal Ahrend NV, het eerste exemplaar van het boek ‘Het nieuwe kantoorinrichten’ uit handen van de auteur,  prof. dr. Peter Vink. En het mooie is: het tweede exemplaar kan zomaar voor u zijn.

Het_nieuwe_kantoorinrichten_75x75> Want het kakelverse boek ‘Het nieuwe kantoorinrichten’ van Peter Vink is nu verkrijgbaar!

Reageer op dit artikel