nieuws

Potje poolen in de pauze? Levensgevaarlijk!

Gezond werken

Brood en spelen, luidde het adagium van de oude Romeinen om het volk tevreden te houden. Rare jongens die Romeinen, maar hun concept voor (arbeids)vreugde staat nog altijd als een huis.

Potje poolen in de pauze? Levensgevaarlijk!

Dat het na het brood bij het spel nog goed mis kan gaan, bleek recentelijk in Ede tijdens een potje poolen in de bedrijfskantine.

Bijna fataal potje poolbiljart in lunchpauze

Bij dit opmerkelijke ongeval raakte een 28-jarige medewerker van een groothandel in boren gewond. Het slachtoffer was in het bedrijf met anderen een potje poolbiljart aan het spelen tijdens de lunchpauze. Het ging helemaal fout toen de man in een reflex een van de tafel gestoten bal van de grond wilde oprapen.

Keu boort zich bij bukken in nek slachtoffer

In zijn andere hand hield het slachtoffer namelijk de keu vast, de speelstok waarmee de ballen bij het poolen worden weggetikt. De keu boorde zich tijdens de bukkende beweging in de nek van het slachtoffer en miste op anderhalve centimeter zijn halsslagader.

Wond gehecht in ziekenhuis, slachtoffer thuis

Voor het ongeval werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De heli hoefde niet op te stijgen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar men de wond heeft gehecht. De Edenaar is inmiddels thuis. De medewerkers van het bedrijf zijn vreselijk geschrokken, liet het bedrijf per telefoon weten.

Bron: omroepgelderland.nl

 

>Tip: Up-to-date met de laatste ontwikkelingen in de Arbowet? Kom naar de Arbo Actualiteitendag!

Reageer op dit artikel