nieuws

2,5 miljoen voor Lymeziekte-expertisecentrum

Gezond werken

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt voor de komende vier jaar 2,5 miljoen euro beschikbaar voor het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum.

2,5 miljoen voor Lymeziekte-expertisecentrum

Dat laat de minister weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het centrum, een samenwerkingsverband van vier partijen, werkt er de komende jaren aan om de preventie, behandeling en diagnostiek van de ziekte van Lyme te verbeteren.

Minister blij met burgerinitiatief Lymepatiënten

Het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum is ontstaan vanuit een burgerinitiatief van Lymepatiënten. Minister Schippers geeft aan grote waardering te hebben voor deze patiënten. “Zij hebben met hun inzet de basis gelegd. Dankzij hen en de partijen uit het veld is dit centrum een feit en daar ben ik blij mee.”

> LEES OOK: Werken aan een schild tegen teken 

Hard gewerkt aan gezamenlijk beleidsplan 2017-2020

De afgelopen jaren hebben het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse vereniging voor Lymepatiënten (NVLP), het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het Radboudumc hard gewerkt om tot een gezamenlijk beleidsplan voor 2017-2020 te komen. Met de toegezegde 2,5 miljoen euro gaat het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum onder andere projecten financieren, en ook wetenschappelijk onderzoek en algemene kosten voor de ondersteuning van het centrum, communicatie en voorlichting over de ziekte van Lyme bekostigen.

> DOWNLOAD het beleidsplan 2017-2020 van het Nederlands Lymeziekte expertisecentrum (pdf)

 

> LEESTIP: het boek ‘Beroepsziekten voorkomen’ geeft praktische aanpakken en maatregelen voor ziekten door werk.

Reageer op dit artikel