nieuws

No-risk premie oudere werkloze naar 56

Gezond werken

Het kabinet breidt de regeling uit die werkgevers compenseert als ze een oudere werkloze in dienst nemen die dan vervolgens langdurig ziek wordt.

No-risk premie oudere werkloze naar 56

De leeftijd voor deze regeling wordt verlaagd van 63 naar 56 jaar, meldde demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) recentelijk.

Stimulans om oudere werkloze in dienst te nemen

Voor de regeling wordt 2 miljoen euro uitgetrokken. Het kabinet hoopt dat er van de uitbreiding van de regeling een stimulans uitgaat naar werkgevers. De opzet is dat zij een oudere werkloze die langer dan een jaar thuis zit en een ww-uitkering heeft ontvangen, eerder in dienst durven te nemen.

Ouderen worden sneller ziek, denken werkgevers

“We denken dat dit de werkgevers over de streep zal trekken”, aldus minister Asscher. De bewindsman denkt dat bedrijven nu vaak terugdeinzen om een oudere werkloze in dienst te nemen omdat ze bang zijn dat die sneller ziek zal worden.

> LEES OOK: Zo blijft grijs gezond

Oudere werkloze niet vaker, wel langer ziek

Volgens de minister is dat een veronderstelling die niet klopt. Wel is het zo dat als ouderen ziek worden, de gemiddelde duur van hun verzuim langer is. De regeling wordt volgend jaar van kracht.

 

> TIP: Congres Positieve gezondheid op de werkvloer, de tweede stap

Reageer op dit artikel