nieuws

Ten onder aan de technostress?

Gezond werken

Van 13 t/m 16 november 2017 is het weer zover. Dan is het voor de vierde keer de landelijke Week van de Werkstress. In deze week organiseren bedrijven door het hele land activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.

Ten onder aan de technostress?

Vorig jaar was het thema burn-out.  Het thema van de Week van de Werkstress 2017 is technostress: #Altijd aan: Stress of flow?

Van werkdruk komt werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Gebrek aan steun van leidinggevenden speelt zeker een rol bij het ontstaan van werkstress. Maar ook de onderlinge steun van collega’s, de algehele werksfeer en (gebrek aan) ontwikkelmogelijkheden. Inmiddels ligt de werkdruk in bijna elke branche vaak (te) hoog. Dus … hoe zit het met uw werkdruk?

Hoe staat het met úw werkdruk? Doe de test.

> Vijf tips voor werkgevers om werkstress aan te pakken van de campagne Op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Doe eens een digitale detox

Veel mensen hebben, naast de ‘gewone werkdruk’, ook last van zogeheten technostress. Elk mailtje wacht op antwoord, ook buiten werktijd. En de sociale media maken steeds vaker een vast onderdeel uit van de werkroutine. Daarmee is het thema van de Week van de Werkstress 2017 buitengewoon relevant. Want van altijd ‘aan staan krijgen veel werknemers (extra) werkstress en het staat bovendien het broodnodige herstel in de weg.

> LEES OOK: Digital detox, wanneer begint u?

Van alles te doen: lezingen en workshops

In de Week van de Werkstress zijn er allerlei activiteiten op het gebied van technostress, zoals lezingen en workshops. Een kleine greep uit het aanbod: de paneldiscussie ‘Is daar iemand? Hoe de smartphone ons leven beheerst’ (ook live te volgen via een webcast), de workshop ‘Digital Detox’, de workshop ‘Altijd bereikbaar: de invloed van smartphone en tc op werk’, de workshop ‘Baas over je eigen tijd en inbox’, het lunchnetwerkevent ‘Check mijn app’ en de lezing Digigezondheid’.

> KIJK OP DE SITE van Week van de Werkstress voor het programma en de locaties.

 

>TIP: DOWNLOAD de GRATIS whitepaper over werkdruk.

Reageer op dit artikel