nieuws

Tiptrack geeft grip op duurzame inzetbaarheid

Gezond werken

Duurzame inzetbaarheid staat bovenaan de prioriteitenlijstjes van veel werkgevers. Want ook zij hebben er baat bij dat werkenden nu en in de toekomst productief en met plezier aan het werk blijven. Die wens vertalen naar concrete actie blijkt in de praktijk vaak nog lastig.

Tiptrack geeft grip op duurzame inzetbaarheid

KLM maakt nu als eerste grote werkgever gebruik van de door werkgeversvereniging AWVN ontwikkelde app. Daarmee werken medewerkers concreet aan hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Met app Tiptrack meer zicht en grip op duurzame inzetbaarheid

Met de duurzame-inzetbaarheidsapp Tiptrack krijgen werkenden inzicht in hun werksituatie, ontwikkelingsmogelijkheden, financiële situatie en gezondheid. De gedachte is dat zij met dit inzicht meer grip kunnen krijgen op hun situatie nu en straks. Daarmee vergroten zij hun eigen duurzame inzetbaarheid en daarmee hun toekomstige kansen op de arbeidsmarkt.

Tiptrack app gebouwd op vier pijlers duurzame inzetbaarheid

Tiptrack is een interactieve online tool voor werkenden en werkgevers. De app is gebouwd op de vier pijlers van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid en financiën. Tiptrack is een app, ondersteund door een online platform. De werkenden beoordelen hun werkdag en krijgen met persoonlijke tips inzicht in de eigen situatie. Ook stimuleert de app hen om plannen te maken voor de toekomst.

​Bijna helft grondpersoneel KLM investeert in eigen inzetbaarheid

Het grondpersoneel van KLM – ruim 13.000 medewerkers – heeft in drie weken tijd dik 2 miljoen euro geïnvesteerd in de eigen duurzame inzetbaarheid. Zesduizend medewerkers hebben gebruik gemaakt van de Tiptrack-app en het bijbehorende ontwikkelingsbudget. Meer dan de helft heeft een online beroeps- of gezondheidstest uitgevoerd en een cursus of opleiding gekocht. Dit blijkt uit gegevens van AWVN.

> LEES OOK: De 5 geheimen van duurzame inzetbaarheid

Meer inzicht helpt bij inzet individueel inzetbaarheidsbudget

De werkgeversvereniging ziet in steeds meer cao’s afspraken over individuele inzetbaarheidsbudgetten (zie filmpje). Dat is geld dat werkenden zelf mogen besteden om duurzaam inzetbaar te blijven. Maar hoe en waaraan, daarvan hebben velen geen idee. Zij zijn ‘onbewust onbekwaam’, blijkt uit eerder onderzoek. Tiptrack geeft medewerkers eerst inzicht in de eigen situatie. Daardoor kunnen die beter beslissen waaraan zij hun budget willen uitgeven.

Niet onbelangrijk: Tiptrack voldoet aan alle privacyregelgeving

Tiptrack is sinds kort beschikbaar voor alle werkgevers in Nederland, na proefprojecten bij elf organisaties. Een aantal andere grote bedrijven gaat binnenkort bekijken wat de app voor hen kan betekenen. Ook niet onbelangrijk: Tiptrack voldoet aan alle privacyregelgeving. Het gebruik is uitsluitend voor medewerkers. De gegevens uit het systeem kunnen door de werkgever niet herleid worden naar individuele medewerkers.

Bron: awvn.nl

 

> TIP: Volg de eendaagse opleiding Privacywetgeving op de werkvloer

Reageer op dit artikel