nieuws

Vertrouwenspersoon wil wettelijke verankering

Gezond werken

Uit een enquête van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) blijkt dat ruim 80 procent van de vertrouwenspersonen graag hun rechtspositie verstevigd ziet in de wet. De LVV voerde het onderzoek uit in samenwerking met onderzoeksprogramma De Monitor.

Vertrouwenspersoon wil wettelijke verankering

De vertrouwenspersoon wil een wettelijke verankering van zijn functie om slachtoffers van (seksuele) intimidatie en pesten beter bij te kunnen staan. Tien procent van de interne vertrouwenspersonen geeft aan dat hun werkgever hen wel eens heeft teruggefloten nadat zij zich hadden ingezet voor een slachtoffer. Voor externe vertrouwenspersonen geldt dat zelfs in 23 procent van de gevallen.

Verplichte aanstelling en rechtsbescherming vertrouwenspersoon

De beroepsvereniging voor vertrouwenspersonen wil een wettelijke verplichting voor bedrijven om een goed opgeleide vertrouwenspersoon aan te stellen. Daar moet ook rechtsbescherming voor de vertrouwenspersoon bij zitten. Want volgens de LVV zijn vertrouwenspersonen op dit moment vogelvrij. Een betere rechtspositie maakt het makkelijker om druk op het management van een werkgever uit te oefenen om slachtoffers bij te staan. Zonder dat vertrouwenspersonen bang hoeven te zijn om zelf hun baan kwijt te raken.

> LEES OOK: #MeToo: stel vertrouwenspersoon verplicht

Vaak angst om ongewenst gedrag van collega’s te melden

Nu durven veel slachtoffers van (seksuele) intimidatie en pesten vaak niet bij hun leidinggevende of vertrouwenspersoon aan te kloppen. Angst en schaamte spelen daarbij een rol. Dat geldt nog meer als hun baas zelf de dader is. De angst om ongewenst gedrag van collega’s te melden, blijkt niet helemaal onterecht.

> LEES OOK: Van het pad door pesten

Slachtoffers dubbel de dupe: intimidatie én buitenspel gezet

Bureau Bezemer, Kuiper & Schubad is specialist in de aanpak van ongewenste omgangsvormen. Volgens dit bureau zijn slachtoffers in meer dan de helft van de gevallen ‘dubbel de dupe’. Ten eerste door de intimidatie zelf. Ten tweede omdat zij niet zelden vanwege de ‘verstoorde’ verhoudingen thuis komen te zitten. Of zij worden overgeplaatst naar een andere afdeling, terwijl de dader blijft zitten.

> LEES OOK: Klacht over pesten verplicht tot actie

Ongewenst gedrag op werkvloer grote veroorzaker werkstress

Eén op de zes werknemers heeft last van pestende of opdringerige collega’s. Dat betekent ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland. En dat is niet zonder gevolgen. Ongewenst gedrag op de werkvloer is namelijk een grote veroorzaker van werkstress. Het is beroepsziekte nummer 1 die regelmatig voor verzuim zorgt.

> LEES OOK: Pesten op het werk, de cijfers liegen niet

 

> TIP: DOWNLOAD de whitepaper Vijf vragen over de vertrouwenspersoon

Reageer op dit artikel