nieuws

Werkt u goed met gevaarlijke stoffen? Doe dan mee!

Gezond werken

Heeft u een goed voorbeeld uit de praktijk van werken met gevaarlijke stoffen? Doe dan mee aan de Awards voor Goede Praktijken op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Zet uw organisatie op de kaart en win 2000 euro.

Werkt u goed met gevaarlijke stoffen? Doe dan mee!

Heeft u een goed voorbeeld uit de praktijk van werken met gevaarlijke stoffen? Doe dan mee aan de Awards voor Goede Praktijken op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Ieder jaar kiest het Nederlands Focal Point een onderwerp voor de Goede Praktijken Competitie. Dit jaar zoeken zij organisaties die op een veilige manier werken met gevaarlijke stoffen. Als u meedoet zet u uw organisatie en uw succesvolle aanpak op de kaart.

Bent u actief bezig met veilig werken met gevaarlijke stoffen?

We kunnen er niet vaak genoeg op hameren. Jaarlijks overlijden er ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van werken met gevaarlijke stoffen. Hier moet verandering in komen. Bedrijven kunnen door middel van de Goede Praktijken Competitie laten zien hoe zij op een veilige en gezonde manier met gevaarlijke stoffen werken. Daar kunnen anderen weer van leren. Er is een jury. Deze zal bij het verkiezen van de winnaar van de competitie letten op verschillende zaken zoals duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Goede Praktijken Competitie: u wint altijd

Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besteedt veel aandacht aan het creëren van een veilige werkplaats. Op 14 mei 2018 is de campagne ‘Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen van start gegaan. In de aankomende maanden organiseert het ministerie dan ook werkbezoeken en netwerkbijeenkomsten. En ondersteunt zij competities zoals deze van het Nederlands Focal Point.

Doe mee

De winnaar van de Goede praktijken Competitie zal niet alleen het bedrag van € 2.000 EUR winnen, maar ook genomineerd worden als finalist van de European Good Practice Awards in Bilbao. Organisatie kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Arbo in Europa. Hier is ook meer informatie te vinden. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018.

Veel succes!

TIP: Meer weten over werken met gevaarlijke stoffen? Bekijk de opleiding Omgaan met gevaarlijke stoffen

 

Reageer op dit artikel